La USR se schimbă garda, de pe axa Paris pe axa Berlin, dar și strategia

Postat de pe 11 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat pe larg aberațiile alegerilor, scorurile neverosimile ale lui Nicușor Dan și Piedone Jr., voturile UDMR din județele unde nu sunt maghiari, alegerea independentului Ștefănuță în PE, ș.a., respectiv schimbarea ”gărzii Coldea” de la vârful USR, arătând cine îi înlocuiește pe cei din fosta garnitură.  

Blatul PSD contra lui Firea a fost evident, iar Nicușor a fost lucrat cu documentul Securității!

USR-iștii, prin Clotilde Armand la București și Allen Coliban la Brașov, folosind o rețetă similară celei de la alegerile precedente, încearcă prin petiții sau prin scandaluri să conteste rezultatul alegerilor și să provoace reorganizarea acestora, fiind nemulțumiți de faptul că nu au reușit să-și păstreze puterea în două orașe foarte importante. Iosefina Pascal crede că sistemul actual, care încearcă să se lepede de „generalul negru” Florian Coldea, vrea să-l folosească pe Nicușor Dan, apelând inclusiv la informațiile referitoare la posibila sa colaborare cu Securitatea. Nicușor Dan a câștigat un nou mandat de primar la PMB cu 262.000 de voturi, în timp ce la alegerile precedente a câștigat cu 282.000 de voturi. Gabriela Firea a fost votată de 124.000 de cetățeni, în timp ce la alegerile precedente primise 250.000 de voturi. Strategia PSD-PNL de a-l compromite pe Cîrstoiu, de a pierde timp prețios din precampanie și campanie, demonstrează blatul PSD împotriva Gabrielei Firea.

Jurnalista Iosefina Pascal crede că Nicușor Dan a fost amenințat și ținut din scurt cu documentul care atesta colaborarea sa cu fosta Securitate. Tot prin intermediul acestor dovezi incontestabile, Nicușor Dan a fost transformat într-un apărător și partener al mafiei imobiliare din București. Dar există și teoria plauzibilă că documentul a fost dat publicității tocmai din partea echipei lui Nicușor Dan, pentru a fi detonat un subiect extrem de serios și de grav, care nu s-a putut clarifica în timp util (adică până la alegeri).

La USR se schimbă garda, de pe axa Paris pe axa Berlin, dar și strategia. Se vor duce oricum pe tobogan!

Analiștii Clubului de Gândire GOLD au prevăzut că, odată cu scoaterea din priză a generalilor-interlopi, se vor genera mari defecțiuni și în sistemul de susținere al celor de la USR, PMP și Forța Dreptei. Vom asista atât la o schimbare de gardă, odată cu demisia lui Cătălin Drulă, dar și la o schimbare a tacticii electorale. Este scoasă la rampă Elena Lasconi, care are un scor bun, Nicușor Dan este de asemenea asociat cu imaginea USR-ADU. Dominic Fritz e posibil să preia șefia USR, marcând astfel schimbarea de la axa Paris la axa Berlin. În consecință, USR-ul va fi influențat mai mult de ideologiile prezente în Germania și își va modera discursul, dar șansele sale ca partid în acest an electoral nu par să crească prea mult, indiferent de strategia abordată.

Ștefănuță este tovarăș cu Burduja, dar a fost promovat în PE direct pe linia SUA!

Nicu Ștefănuță a câștigat un mandat în Parlamentul European, ca independent, fiind votat de 250.000 de cetățeni, deși practic nu există în spațiul public și i-a lipsit cu desăvârșire orice tip de campanie. Ștefănuță este un om lipsit de notorietate, care este bănuit că a fost „salvat” de sistem în baza prieteniei sale cu Sebastian Burduja. Ștefănuță este și singurul reprezentant al UE la Washington.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background