Investitorii din Ucraina își adjudecă fiecare o bucățică din acest stat distrus de război

Postat de pe 22 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Reconstrucția Ucrainei după război cu ajutorul marilor investitori și scandalul ce afectează Delta Dunării au fost dezbătute în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM.

Marea împărțeală

„Nu știm când și cum se va termina războiul din Ucraina, însă investitori ca Black Rock, Goldman Sachs, J.P. Morgan, dar și alte mari companii americane și-au arătat interesul de a participa la reconstrucție. Acestea au semnat deja acorduri, memorandumuri cu președintele Zelenski prin care vor da bani Ucrainei sau vor investi in zonele bombardate”, a anunțat jurnalista.

E bine că se preocupă aceste companii mamut din timp să ajute și să-și adjudece bucăți din Ucraina, pentru a le domina economic, bineînțeles, că doar nu din empatie fac asta, ci o fac urmărind sec profiturile imense din finanțări ce vor veni, probabil, inclusiv de la UE.

La primele discuții despre reconstrucția viitoare a Ucrainei s-a vorbit despre implicarea UE și a  firmelor din țări europene: România, Bulgaria, Polonia, Franța, Germania și altele. Dar nu, au apărut deodată aceste companii mamut care au profitat de influența SUA și s-au impus în goana nebună pentru profit.

„Interesant, dar cum se face că întotdeauna aceste companii au capitalizat de pe urma crizelor, fie acestea sanitare, politice, umanitare, sau de război. Pe ucraineni ar trebui să-i intereseze viitorul țării, să nu fie amanetată țara după ce că a fost bombardată și rasă în unele zone la zero”, a mai spus Iosefina.

Apele Deltei se tulbură

Știm că lucrările pe canalul Bâstroe sunt reale, au fost  chiar anunțate, dar și dovedite clar cu imagini și filmări. Știm că pe acest canal trec acum nave de mare tonaj ce necesită pentru a naviga adâncimi mai mari de 3,5 metri, limita maximă stabilită în tratatele cu Ucraina. Știm că ministrul Mediului, Barna, și cel al Transporturilor, Grindeanu, au confirmat că se fac aceste dragări.

„Și totuși, fascinant!, actualul guvernator al Deltei Dunării, Gabriel Marinov, a spus despre lucrările făcute de ucraineni pe canalul Bâstroe că‚ pentru prima oară aud acum că au avut loc lucrări de adâncire’”, a citat uimită jurnalista din puțul secat al gândirii guvernatorului.

Este aceeași atitudine șocantă, similară cu declarația lui Aurescu care a spus că nu se efectuează lucrări!? Afirmația acestuia poate fi ori minciună, ori proastă informare. Comunicatele contradictorii ale celor de la putere se adaugă poziției bizare a CE care a spus că nu este interesată de problemă, Bâstroe și Chilia nefiind canale incluse în rețeaua europeană de navigație.

„Iohannis a spus ceva despre această problemă? Este, totuși, o zonă strategică importantă. Poate ar trebui să-i spună oficial partenerului strategic, Biden Robinette, ce se întâmplă la granița navală a României!?”, și-a încheiat Iosefina dizertația.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background