Purice:Scandalul Marga posibil declanșat de Factorul Intern, pentru a proteja România

Postat de pe 21 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost înaintată o nouă ipoteză, ce-i aparține analistului Ciprian Purice, conform căreia scandalul Marga ar fi fost declanșat de Factorul Intern, din dorința de protecție a României.

Întrebat de ce declarațiile lui Andrei Marga au fost considerate atât de controversate încât să fie mediatizate atât de masiv, analistul Ciprian Purice declară că fostul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj a ajuns să fie criticat pentru că reiterează niște adevăruri istorice. În plus, Ciprian Purice susține că ceea ce a deranjat a fost emițătorul și nu mesajul în sine. Cei care au adus critici la adresa discursului au fost deranjați și speriați de anvergura și greutatea intelectuală și academică ale lui Andrei Marga, care se implică în limpezirea situației din România.

Deși a fost înaintată posibilitatea ca profesorul Andrei Marga să fie un candidat puternic la alegerile prezidențiale din 2024, Ciprian Purice consideră că nu este neapărat necesar ca acesta să fie preferatul. În România, candidații prezidențiali nu apar cu doi ani înainte, din simplul motiv că s-ar depune eforturi constante și concrete pentru ca ei să fie dărâmați, conform lui Ciprian Purice. În plus, analistul exclude din start posibilitate ca Andei Marga să fie candidatul Factorului Intern, deoarece Factorul Extern s-ar opune prin toate mijloacele posibile unui astfel de demers.

Implicarea Factorului Intern

Cozmin Gușă subliniază faptul că mediatizarea extrem de ridicată a scandalului Andrei Marga demonstrează faptul că sunt implicate fie serviciile secrete românești, fie cele externe. Ciprian Purice este de acord că expunerea mediatică de care a beneficiat Andrei Marga poate fi un proiect al Factorului Intern. Agenda Factorului Intern implică în următorii doi ani o limpezire a situației României și contribuirea la înțelegerea corectă a evenimentelor care se petrec pe acest teritoriu.

În viziunea lui Ciprian Purice, acest Factor Intern poate fi reprezentat de înșiși oamenii care „au România pe tricou” și are unicul rol de a nu accepta ca România să devină colonie. Cu toate acestea, Cozmin Gușă este foarte sceptic în ceea ce privește existența propriu-zisă a acestui Factor Intern care să se lupte pentru țară, întrucât toate crizele prin care trec cetățenii par să dovedească exact contrariul.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background