În ciuda aparențelor, Putin este susținut de liderii cu care a stat la masă în Uzbekistan

Postat de pe 21 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost abordat subiectul referitor la ultimele declarații ale lui Vladimir Putin, care par să instige la război.

Cu scopul de a descuraja înarmarea în continuare a Ucrainei, Moldova și România pot deveni țintele posibilelor atacuri ale lui Vladimir Putin, anunțate în această dimineață. Această ipoteză îi aparține lui George Friedman. Sintetizând, ideea principală elaborată de analistul George Friedman este că, dacă Rusia atacă și reușește să slăbească forța NATO, atunci Occidentul ar fi forțat să sprijine țările aliate afectate de un nou conflict, astfel diminuându-se alimentarea cu resurse militare a Ucrainei.

Jurnalistul Bogdan Comaroni își expune propria interpretare, spunând că Putin face o mobilizare parțială a rezerviștilor pentru a-și consolida armata ca să poată face față multelor războaie de tip proxy pornite de Occident. Într-o manieră similară cu ceea ce a explicat George Friedman, Occidentul a declanșat războaie în țările satelit ale Rusiei, forțându-l pe Putin să-și disperseze efectivele militare în toate zonele pe care trebuie să le susțină.

Strategia rușilor și aliaților

Bogdan Comaroni afirmă că Vladimir Putin dă impresia că este un om nebun cu declarațiile pe care le face, punându-se singur în ipostaza de inamic principal al Occidentului, al națiunilor europene și chiar al propriului popor. În schimb, un detaliu care trece neobservat este acela că declarațiile lui Vladimir Putin, care practic oficializează ideea unui al treilea război mondial, vin după summit-ul de la Samarkand.

Cu alte cuvinte, Bogdan Comaroni evidențiază că totul face parte dintr-o strategie mai complexă, în care sunt implicate și statele membre ale Organizației de la Shanghai. Vladimir Putin nu ar putea opri războiul nici dacă și-ar dori acest lucru, pentru că Occidentul are de câștigat foarte mult cel puțin din vânzarea de arme și de aceea insistă cu prelungirea conflictului. În plus, contrar așteptărilor, țările asiatice sunt aliații Federației Ruse, pozând în critici ai războiul din Ucraina, când de fapt ei sprijină inițiativa lui Vladimir Putin. Liderul rus declară război direct globaliștilor de tip Soros care vor unipolaritate.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background