ANAF începe să vândă casele românilor

Postat de pe 21 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a vorbit despre cum românii riscă din ce în ce mai mult să rămână fără proprietăți din cauză că nu mai pot să achite creditele bancare.

Jurnalista Iosefina Pascal a avertizat încă de mai demult că situația ratelor și creditelor, dar nu numai, se va înrăutăți pe zi ce trece. Așadar, din ce în ce mai mulți români care au avut sau au credite bancare au început să fie executați silit și au rămas fără case.

Băncile au solicitat ANAF-ului să pună sechestru pe imobilele obținute prin programul „Prima casă” de către românii care nu-și mai pot achita datoriile. Majoritatea cetățenilor nu își mai permit să plătească aceste credite din cauza creșterii galopante a dobânzilor, din cauza pandemiei și din cauza liberalizării pieței energiei.

ANAF-ul a scos la licitație astfel de proprietăți pe care a pus sechestru, la un preț mult mai mic decât cel la care au fost achiziționate prin credit. Deși mulți români dețin fel de fel de proprietăți, adevărul este că majoritatea au făcut un credit bancar pentru a le achiziționa. Este inevitabil ca aceia care și-au făcut un credit cu dobândă variabilă să nu ajungă în situația în care să nu își mai poată plăti ratele. Atunci, băncile profită de orice oportunitate pentru a executa clienții îndatorați.

Așa se face că băncile reușesc să cumpere bunuri valoroase pe sume destul de mici, în timp ce oamenii rămân în stradă. Iosefina Pascal spune că, în mod normal, licitațiile ar trebui să apară pe site-ul celor de la ANAF, însă, când intri pe rubrica special destinată proprietăților, te întâmpină un anunț care te informează că nimic nu este disponibil. În plus, proprietățile ar trebui să fie estimate la un preț corect.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background