Purice: Miza ieșirii publice a lui Ciolacu este amenințarea lui Iohannis, care ar vrea să destabilizeze PSD. Viitorul președinte trebuie să fie dur și ferm!

Postat de pe 18 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Analistul Ciprian Purice a vorbit, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, despre ipoteza ‘Ion Cristoiu – Președinte’, despre cum ar arăta România condusă de cineva ca reputatul jurnalist, respectiv a trecut în revistă candidații potențiali și șansele lor.

Analistul Ciprian Purice a declarat că apreciază la jurnalistul Ion Cristoiu că este un aliat al Factorului Intern, fiind un bun om de echipă, că are capacitatea de a se adapta la noile realități politice care se succed și că este un foarte bun cunoscător al sistemului politic în sine. Ion Cristoiu este exponentul conceptului de intelectual public, cel care este la curent cu tot ceea ce ține de lumea politică și își exprimă opiniile pe diferite teme care intră în această categorie, fiind opusul intelectualului de catedră, după cum a făcut Cozmin Gușă distincția.

Cu toate acestea, Ciprian Purice este de părere că România are nevoie de un politician dur și ferm, care să-și stabilească ca principal scop reconstrucția structurii politice a țării. Analistul l-a oferit ca exemplu pe Eduard Hellvig, afirmând că: „el inspiră autoritate prin însăși personalitatea și biografia lui recentă”, făcând aici aluzie la faptul că politicienii trebuie ținuți din scurt, trebuie speriați cu un soi de tehnică modernă de șantaj de tipul „știm ce ai făcut!”.

„Ciolacu a ieșit pentru că s-a speriat de faptul că ar putea fi propus Tudose ca premier. La rotativă, după ce Ciucă și-ar fi dat demisia, Iohannis, nefiind obligat de nimic și de nimeni să-l desemneze pe Ciolacu, le-ar fi putut pune masa în cap pesediștilor dacă l-ar fi nominalizat pe Mihai Tudose drept premier. Atunci Ciolacu a vrut să transmită un mesaj important, anume că vor merge la anticipate și vor rupe coaliția dacă Iohannis îndrăznește să facă altfel de cum ar vrea ei”, a dezvăluit analistul Ciprian Purice în exclusivitate. Cu alte cuvinte, Iohannis, la ordinul Factorului Extern, e posibil să pună în aplicare o strategie de destabilizare a PSD-ului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background