Politrucii vinovați de tragedia de la C. E. Oltenia

Postat de pe 18 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a tratat subiectul isteriei din jurul tragediei de la Complexul Energetic Oltenia, unde un accident de muncă s-a soldat cu trei morți și peste 10 răniți după ce mașina care îi transporta pe muncitori s-a răsturnat la cariera Jilț Sud.

„M-a șocat afirmația unuia dintre directorii Complexului: ‘ce, dom’le, i-am pus eu să se urce 25 de oameni într-o mașină?’ Aceasta este o afirmație tipică, de politruc, care pe lângă faptul că e scandaloasă și șocantă, e și absolut gratuită!”, a spus jurnalista. Adică nu contează că au murit oameni, că ești incompetent și că e posibil chiar să fii vinovat pentru asta, dar mai și faci afirmații nesimțite care arată o lipsă totală de empatie.

Directorul ITM Gorj a afirmat că s-au făcut numeroase controale și că s-au aplicat amenzi. Dar aceste amenzi sunt de formă, nu înseamnă nimic pentru cei care ar trebui să aibă grijă de siguranța lucrătorilor și de buna funcționare a acestui complex energetic, ba mai mult, nu înseamnă nimic în comparație cu contractele babane și combinațiile bizare din jurul acestui complex energetic. Tot acesta a mai spus și că a constatat nereguli la transport, că nu sunt sunt mașini care să-i transporte pe mineri în siguranță. „Tocmai de aceea afirmația directorului complexului este nesimțită și falsă; da, el i-a pus indirect pe acei mineri să meargă în acele condiții neasigurând mijloacele de transport adecvate și sigure pentru minerii care muncesc în condiții grele. Da, el e vinovat, alături de ceilalți, de la ministru și până la cei care aveau obligația să sesizeze aceste nereguli, dar și să le rezolve. Faptul că transportul nu era pus la punct conform normelor ce țin de protecția muncii dar și de demnitatea umană, da, el i-a pus să se urce 25 într-o mașină!”, a afirmat revoltată Iosefina.

Statul nu e capabil să facă investiții minime pentru siguranță în companii și de aceea se întâmplă astfel de nenorociri. Tragedia de ieri putea să se întâmple oriunde în țară și oricând. Oamenii sunt pe ultimul loc, la fel ca în toată țara, trăiesc și muncesc în condiții precare, inumane. „Șocant, dar Virgil Popescu se poartă ca și cum nu are nicio răspundere politică sau morală, nu are nicio vină, deși distruge această ramură strategică a industriei românești. La semnalul lui, politrucii numiți în funcții de conducere în aceste companii au început să facă achiziții și combinații dubioase, înainte să se distrugă totul; cam aste este gândirea lor”, a mai afirmat Iosefina. Este posibil chiar ca acești politruci să se folosească cinic de această tragedie pentru a justifica închiderea companiei.

E de notorietate că directorul Complexului Energetic Oltenia este unul dintre liderii PNL de la Gorj, dar mai știm și de Dan Vâlceanu, lider PNL și fost Ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu, a cărui mamă are firme cu contracte de milioane de euro cu acest Complex Energetic  Oltenia. Este un caz de manual, de căpușare a firmelor de stat și chiar de căpușarea întregii țări de către această clică de indivizi ce-și urmăresc interesele de îmbogățire cu orice preț, chiar și călcând pe cadavre. Este o situație generalizată, nu se vrea, este o totală lipsă de interes, de competență și răspundere.

„Cazul de la Complexul Oltenia arată de fapt situația critică, disperată din toată România. Acești politruci sunt vinovați, au dat dovadă de ticăloșie, de incompetență, pur și simplu nu-și fac treaba în posturile obținute prin numiri politice. Să plece! După exemplul declarațiilor lui Iohannis care spunea că a trebuit să moară oameni ca un guvern să plece, e cazul și acum să se întâmple ceva. Dar nu, Popescu e de neclintit, Ciucă, la fel. E grav! Câți oameni mai trebuie să moară ca să se schimbe ceva? Mă așteptam la empatie, la bun simț, la asumarea răspunderii, dar, la fel ca în pandemie și după, nici acum nu se va întâmpla nimic”, a încheiat dezamăgită Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background