Purice: Iohannis are candidați perdanți pentru alegerile din 2024 și șefia SRI!

Postat de pe 28 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat ofensiva politică subterană a lui Iohannis, ce și-a stabilit candidații agreați pentru prezidențiale, primăria București, respectiv șefia SRI, arătând cum sunt afectați PSD și Marcel Ciolacu și cum vor reacționa.

Faptul că Iohannis începe jocuri politice prin care să maximizeze PNL-ul și, eventual, să-l desprindă de PSD în viitorul apropiat demonstrează că a fost forțat să-l numească pe Ciolacu premier și faptul că la rotativă se pregătea scoaterea PNL din colaborarea cu PSD, pentru că ea pune în pericol planurile Factorului Extern pentru anul următor. E limpede că Factorul Extern este implicat și îl împinge pe Iohannis să se ducă, pe final de mandat, împreună cu PNL-ul la Polul Dreptei.

„PNL-ul dacă merge spre noul Pol de Dreapta dispare politic. Factorul Extern urmărește ca PNL să aibă fix aceeași soartă ca PDL. Pentru ei e limpede că PNL ca partid politic nu mai este un produs vandabil, nu mai poate fi utilizat decât pentru structura sa locală, de primari, de aleși locali, de organizații politice. Dacă PNL nu rămâne alături de PSD ca să-și maximizeze un rezultat electoral la anul, va dispărea politic”, a explicat Ciprian Purice.

Iohannis și-ar dori să-l înainteze pe Nicolae Ciucă în postura de candidat la președinție, iar Ciprian Purice a declarat că acesta ar obține un scor de doar 7%. Propunerea de a-l pune pe Nicușor Dan primar general confirmă haosul din tabăra celor care-l consiliază pe Iohannis în materie de strategii politice. Nicușor Dan s-a dovedit a fi un primar ineficient, nearătând măcar intenția de a rezolva două probleme majore cu care se confruntă Bucureștiul: traficul și încălzirea. Cristian Popescu Piedone ar fi o variantă mult mai bună și va fi greu de bătut în viitoare cursă pentru postul de primar general. Ciprian Purice a exclus din start varianta Iulian Dumitrescu – șef al SRI din cauza trecutului lui Dumitrescu.

Jocul PSD-ului se va orienta către o candidatură comună PSD-PNL în anul 2024. Ciprian Purice nu exclude scenariul în care Klaus Iohannis ar fi înaintat aceste nume ca o strategie de bulversare a Factorului Extern, când planul lui real ar fi să „joace cu România pe tricou” și să își asigure astfel un trai bun după părăsirea funcției.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background