Comaroni: Scandalul Prigojin indică înțelegerea subterană SUA-Rusia pentru RĂZBOIUL RECE 2.0

Postat de pe 28 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Miercuri, la „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, emisiune moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a vorbit despre bilanțul diversiunii Prigojin, ce apare clar acum despre jocul lui Putin cuplat cu cel al lui Lukașenko, care putea fi rolul lui Viktor Bout, negustorul morții, în provocarea rebeliunii lui Prigojin, ce-au obținut rușii și Putin în urma evenimentelor.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a evidențiat câteva aspecte în plus față de ceea ce s-a dezbătut până acum, vorbind și despre importanța lui Viktor Bout și a lui Dmitry Utkin în declanșarea dezechilibrului din Rusia. Se conturează un scenariu în care a ieșit din scenă clovnul (Prigojin) pentru a-i face loc profesionistului (Utkin). Din calitatea sa de jurnalist de investigații, Bogdan Comaroni a luat în calcul toate datele problemei și toate evenimentele conexe „rebeliunii” lui Prigojin de sâmbătă, tocmai pentru a contura o imagine cât mai clară a ceea ce s-a întâmplat de fapt.

Se pare că CIA și serviciile secrete americane știau cu câteva zile înainte că va porni o revoltă, dar nu știau exact când și unde. Și serviciile rusești cunoșteau aceste detalii. Este foarte interesant cum s-a emis ordin de la nivelul SUA&NATO ca Ucraina și statele membre NATO să nu întreprindă niciun fel de acțiune care ar putea fi interpretată drept un afront la adresa Rusiei, ceea ce a fost contrar unei strategii militare prin care Ucraina și SUA să profite de context pentru a pune capăt opresiunii rusești.

„Există o înțelegere subterană între Rusia și Statele Unite. Dacă nu ar fi existat acea înțelegere, bazându-se pe evenimentele de sâmbătă, ucrainenii ar fi putut face o mega-ofensivă, făcând harcea-parcea și trupele Wagner, care mărșăluiau pe șosea și erau vizibile, și parte din infrastructura militară rusească”, a punctat Cozmin Gușă, întărind astfel ideea expusă de Bogdan Comaroni.

Mai mult decât atât, jurnalistul a sugerat că, după eliberarea din închisoare, Viktor Bout a devenit un fel de curea de transmisie între CIA și Putin, îndeplinind o misiune importantă prin manipularea lui Prigojin. Acest blocaj al exprimării în lumea Occidentală și în România despre mascarada Putin-Prigojin reprezintă o dovadă în plus că există o înțelegere ca Putin să iasă bine, totul fiind făcut cu acordul americanilor.

„Prin înțelegerea dintre SUA și Rusia se consolidează Războiul Rece 2.0, care îi avantajează și pe ruși, și pe americani, dar nu și pe chinezi!”, a concluzionat Bogdan Comaroni.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background