Purice: Dacă Israelul nu-și blochează fanaticii, s-ar putea prăbuși!

Postat de pe 11 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat escaladarea declarativă a războiului din Israel și perspectivele sumbre ale acestuia.

Analistul Ciprian Purice este de părere că războiul i-a luat pe nepregătite pe israelieni pentru că guvernul a fost mult mai preocupat de reforma judiciară și nu a fost suficient de receptiv la avertismentele serviciilor secrete. Netanyahu a urmărit o separare de comunitatea internațională evreiască de care depinde Israelul. Vina pentru izbucnirea războiului aparține chiar leadership-ului israelian. Netanyahu nu mai poate supraviețui din punct de vedere politic tocmai pentru că nu a reușit să preîntâmpine acest conflict dezastruos.

Fanatismul din Orientul Mijlociu pune în pericol întreaga planetă prin riscul de extindere a conflictului. Există posibilitatea ca SUA să folosească tragedia din Israel pentru a-și rezolva propriile probleme, împingând și Iranul în conflict. Dacă Israelul va merge pe mâna americanilor, riscă să se autodistrugă.

„Singura soluție pe care o văd posibilă ar fi regândirea integrală a statului Israel, mă refer la delimitarea sa geografică, și a statului Palestina. Atâta timp cât se suprapun, nu vor putea funcționa. Ele trebuie separate în state independente, autonome, cu o împărțire frățească, mai ales că acum lumea arabă are capacitatea de a renegocia împărțirea Orientului Mijlociu”, a concluzionat Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background