Purice: Ciolacu așteaptă momentul potrivit pentru a lua decizia legată de Firea

Postat de pe 12 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat decizia de eliminare din jocul politic a cuplului Pandele-Firea, certificată prin învinovățirea lor publică în cazul scandalului azilelor morții, respectiv a perchezițiilor ce vizează tranzacțiile imobiliare ilegale din mandatul de primar a lui Firea, cum vor acționa PSD și Ciolacu.

Ciprian Purice este de părere că cea mai echilibrată abordare a scandalului ce îi are ca protagoniști pe Pandele și Firea este să se aștepte verdictul final al organelor justiției. Vinovăția penală nu se stabilește la televizor sau în mediul online, spune Ciprian Purice. Cu toate acestea, din punct de vedere public, este limpede că Florentin Pandele și Gabriela Firea sunt vinovați, fiind prinși cu minciuna și încercând să se disculpe cu orice preț.

Gabriela Firea capătă statutul de „ciorbă reîncălzită” la PSD București, devenind irelevantă în campania din 2024. În cazul în care nu vor fi dezvăluite alte detalii din ancheta penală legată de Pandele, scandalul penal se va stinge, însă scandalul public va rămâne. Este posibil ca Florentin Pandele să atragă conflictul asupra sa, degrevând-o astfel pe soția sa, Gabriela Firea, și la anul nu va avea niciun fel de problemă să recâștige Primăria Voluntari. La acest joc politic se adaugă și gestul PUSL-ului, prin care se reșapează candidatura Gabrielei Firea la Primăria București. Acest gest a fost și un mesaj transmis direct lui Ciolacu, prin care i se spune acestuia că dacă PSD-ul nu o va mai dori pe Firea, PUSL-ul este dispus să o coopteze și i se atrage atenția premierului că se va confrunta cu un întreg trust media care va emite împotriva sa.  

Așadar, Dan Voiculescu și-a reactivat jocul politic, folosindu-l pe Piedone. Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între Marcel Ciolacu și Cristian Piedone tocmai din cauza acestui scenariu ce prinde contur. Marcel Ciolacu este avertizat că dacă nu o va susține acum pe Firea, când ea are cea mai mare nevoie, o va pierde, iar „albinuța” lui Pandele are viitorul politic asigurat datorită susținerii din partea PUSL.

Mâine de la ora 19:00, în Piața Victoriei, se va desfășura un amplu protest pentru a-i da jos pe Marius Budăi de la Ministerul Muncii și pe Gabriela Firea de la Ministerul Familiei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background