O mișcare foarte bizară a Poloniei a trecut neobservată, în contextul summit-ului de la Vilnius

Postat de pe 12 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a abordat subiectul deciziilor care s-au luat la summitul NATO de la Vilnius, întâlnire care este în plină desfășurare.

Pe lângă înfrângerea evidentă a lui Zelenski, căruia americanii i-au întors spatele după ce a îndrăznit să critice felul în care SUA tratează Ucraina, gândindu-se și răzgândindu-se la nesfârșit în legătură cu aderarea lor la NATO. În schimb, a trecut pe sub radarul mass media un eveniment extrem de important ce a avut loc în Polonia.

În timpul summitului de la Vilnius, polonezii au adoptat o rezoluție în Parlament cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la masacrul de la Volînia prin care le cer ucrainenilor să-și recunoască vina și să onoreze victimele. Documentul spune că tragedia de la Volînia a fost un masacru și un genocid. Istoricii ucraineni consideră că acest masacru a reprezentat de fapt o epurare etnică mutuală. În masacrul de la Volînia au fost exterminați aproximativ 60.000 de polonezi.

Acest document a fost emis la doar 2 zile după ce Zelenski împreună cu Andrzej Duda, președintele polonez, au depus coroane într-o catedrală catolică din Ucraina tocmai pentru a comemora masacrul de la Volînia. Între timp, ucrainenii au dărâmat un monument al unui soldat sovietic aflat în zona unde a fost comis genocidul polonezilor. Există, așadar, tensiuni vizibile între polonezi și ucraineni.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background