Purice: Americanii se folosesc de România pentru a scăpa de Ursula Von der Leyen!

Postat de pe 29 noiembrie 2023

Purice: Americanii se folosesc de România pentru ca să se scape de Ursula Von der Leyen! În baza dosarului Cîțu se va constata și prăbușirea USR, construcția politică a rezerviștilor Statului Paralel

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat legătura dosarului „Cîțu-vaccinuri-un miliard de euro” cu viitoarele schimbări de la vârfurile PNL și USR, respectiv cu pierderea sprijinului politic pentru Ursula von der Leyen, ce nu mai este dorită de către SUA la conducerea Comisiei Europene.

Tunul de un miliard de euro s-a dat sub guvernarea PNL-USR, condusă de Florin Cîțu. Ciprian Purice este de părere că nu vor exista consecințe majore nici în cazul PNL, nici în cazul USR, pentru că „mai jos de atât nu au unde să cadă”. Doar printr-o campanie electorală senzațională și printr-o strategie inovatoare USR alături de PMP și Polul de Dreapta mai pot spera la un scor de 12-14%, împreună, la alegerile din 2024. Au ratat ocazia să ne arate că, după episodul Clotilde Armand și cel cu Nicușor Dan, acum vin să sprijine justiția, spune Ciprian Purice. Doar așa USR-ul ar mai fi putut rămâne un partid care să conteze.

PNL-ul, în schimb, a avut o strategie mai bună, Nicolae Ciucă ieșind public și declarând că partidul nu îl va proteja pe Florin Cîțu. Chiar fostul premier din pandemie s-a pus la dispoziția organelor de anchetă penală. Florin Cîțu era oricum renegat și criticat, iar acest dosar i-ar putea asigura revenirea în joc, dacă va ști cum să-l gestioneze. Această posibilă revenire în joc i-ar asigura poziția de senator pentru încă un an, cel puțin. Ciprian Purice crede că Florin Cîțu nu va fi arestat, pentru că este un fost premier al țării și România ar dori să-și construiască imaginea unei țări dezvoltate, în care foștii premieri sau președinți nu mai defilează cu cătușe. Mai mult decât atât, Cîțu nu e singurul vinovat, fiind controlat de păpușarul Klaus Iohannis și primind comenzi și de la Raed Arafat.

Ancheta în desfășurare este doar deschiderea unui joc pe care România îl face împreună cu SUA la adresa actualei Comisii Europene. Ursula von der Leyen este președintele Comisiei Europene cu cele mai mari afinități americane, lucru demonstrat inclusiv de Politico și alte publicații de renume din Occident. Șefa CE aparține lumii unipolare care deja a apus; de aceea este necesară „sacrificarea” ei ritualică de către americani pentru a se putea reseta relația Europa-America.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background