PSD a putut bloca ofensiva lui Iohannis jucând cu suspendarea pe masă, alături de UDMR și AUR!

Postat de pe 7 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat jocurile rotativei, care sunt mișcările subterane ce pregătesc demisia lui Ciucă și preluarea portofoliilor în noul guvern, cine pierde și cine câștigă în aceste jocuri de putere.

Ciprian Purice și-a început analiza declarând răspicat că actuala rotativă guvernamentală are o mare însemnătate tocmai pentru că reprezintă sfârșitul regimului Iohannis, un regim chiar mai păgubos decât cel al lui Traian Băsescu. Klaus Iohannis a încercat în ultimele săptămâni fel de fel de strategii de amânare a rotativei, pentru a-și amâna, implicit, și sfârșitul, fiind sprijinit de Factorul Extern și de o serie de „băieți deștepți” de la Cotroceni care și-ar pierde influența și accesul la vârf dacă pică Iohannis.

Operațiunea de amânare nu a reușit, însă, iar AUR a avut un rol foarte important în blocarea planurilor lui Iohannis. Dacă AUR s-ar fi cuplat cu PSD-ul, soarta lui Iohannis ar fi fost pecetluită, de aceea președintele a fost forțat să facă un pas în spate. Totodată, în ecuația această intră și UDMR-ul, pentru că era nevoie de ei pentru a obține o majoritate solidă în Parlament. Această majoritate ar fi putut oricând să-l amenințe pe Iohannis fie cu declanșarea alegerilor anticipate, fie cu suspendarea sa.

Iohannis a tatonat terenul prin încercarea de a le propune să preia Guvernul lui Mihai Tudose și lui Sorin Grindeanu, din nou un eșec lamentabil pentru președinte. Marcel Ciolacu nu a permis să se producă o fractură în interiorul PSD astfel încât dacă ar fi fost numit un colaboraționist al lui Iohannis să se fi destrămat partidul. PSD-ul este consolidat în jurul lui Ciolacu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background