A apărut confirmarea șpăgii de la Săpoca! Lipsa de interes și dezastrul din spitalele de psihiatrie

Postat de pe 7 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a vorbit despre cazul șocant și comic al șpăgii cu cârnați de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Iași.

O doamnă care lucrează la acest spital a reconstituit traseul celebrei sacoșe cu cârnați dați ca șpagă către Ministerul Sănătății, denunțând totul la DNA. Această șpagă neobișnuită a fost oferită către Ministerul Sănătății pentru ca cei de la Spitalul Săpoca să primească nota 10 la evaluarea periodică care stabilește dacă se păstrează sau nu funcțiile de conducere. Aceeași doamnă a dezvăluit că nu ar fi prima abatere de acest tip și că o persoană din conducerea Spitalului Săpoca este rudă cu o persoană cu o funcție înaltă din Ministerul Sănătății.

Nu este prima dată când se creează un real scandal în jurul instituției din Iași. În 2019 a avut loc un grav incident în care au fost omorâți 5 pacienți și au fost răniți 8. Incidentul parcă desprins din filmele horror s-a petrecut sub ochii acelorași oameni care sunt în conducere și astăzi. Nu s-a schimbat nimic în tratamentul pacienților, ba mai mult decât atât, au existat plângeri în repetate rânduri care acuzau cadrele medicale că nu se ocupă corespunzător de pacienții internați, lăsându-i nesupravegheați.

Incompetența și condițiile absolut execrabile reprezintă un fenomen extins în multe dintre spitalele de psihiatrie de stat din țară, neexistând un real program de reabilitare a persoanelor. Mulți dintre pacienții care au diverse dependențe recidivează, alții consumă substanțele de care sunt dependenți chiar în spital, existând o totală lipsă de respect și de interes din partea cadrelor medicale față de cei internați.

„Doamna Firea este preocupată de combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. Bun, dar cum va reuși să facă asta eu nu știu. Ce faci cu cei care sunt deja consumatori? Îi trimiți la spitalele de stat de psihiatrie și ies de acolo și mai înrăiți, cam cum se întâmplă și în pușcării. Reabilitarea nu există! La noi nu se decontează decât câteva ședințe de terapie la psiholog, restul… dacă ai bani, bine, dacă nu, baftă… La lozinci despre combaterea consumului stăm bine. De tratat nu se va ocupa nimeni, de prevenit cu atât mai puțin că doar na, se strică o piață bună a interlopilor care finanțează masiv campaniile electorale…”, a evidențiat Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background