Proiectul Ucrainei care pune în pericol România!

Postat de pe 14 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a avertizat asupra lucrărilor pe care le fac ucrainenii pe brațele Bâstroe și Chilia, furnizând informații prezentate chiar la ședința ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Pe data de 9 februarie, a avut loc o întrunire deosebit de importantă la Ministerul Transporturilor, unde s-au discutat diferite chestiuni, printre care și lucrările pe care vor să le demareze ucrainenii pe canalele Bâstroe și Chilia. Dorința Kievului este aceea de a construi o hidrocentrală Dunăre-Marea Neagră și un pod peste Dunăre la Isaccea, anunță Iosefina.

Există o serie de mari probleme cu aceste demersuri pornite de ucraineni. În primul rând, autoritățile române nu au fost consultate, ci direct anunțate de proiectul ce se va desfășura pe teritoriul nostru. O altă problemă și mai gravă este faptul că adâncirea canalelor Bâstroe și Chilia va duce la preluarea unui volum mai mare de apă, ceea ce va afecta circulația apei în Delta Dunării, cu efecte majore asupra părții de sud a Deltei, aflată pe teritoriul României. Din punct de vedere strategic și economic, se urmărește includerea brațului Chilia în rețeaua transeuropeană de transporturi, Ucraina nefiind membră a Uniunii Europene. Mai mult decât atât, Convenția de la Belgrad din 1948 privind regimul navigației pe Dunăre prevede că doar canalul Sulina este deschis navigației internaționale. Din punct de vedere militar, adâncirea va permite accesul pe brațul Chilia a navelor de război de mari dimensiuni chiar la frontiera cu România.

Se pare că fiecare face ce vrea, mai puțin România, după cum a evidențiat jurnalista. Polonia, de asemenea, vrea să construiască o unitate de producție energetică tot într-o zonă care este protejată prin proiectul Natura 2000. Republica Moldova a primit de la Germania, pe gratis, 3-5 blindate, în timp ce România a semnat niște contracte în valoare de 300-400 de milioane de dolari pentru a fabrica 10 sau 15 astfel de blindate la noi în țară. Deși noi suntem parteneri direcți ai NATO și UE și contribuim la bugetul pentru înarmare, nu beneficiem de astfel de ajutoare.

„De ce nu ia nimeni atitudine? Chiar așa îi lăsăm să facă ce vor și să afecteze teritoriul României? Nu s-a discutat nicăieri în presă despre acest subiect”, a concluzionat Iosefina, arătând încă o dată că guvernanții noștri dragi sunt pasivi și adoptă poziția ghiocelului în fața șmecherilor din Occident sau chiar în fața actorașului Zelenski.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background