Prin nepedepsirea călugărilor homosexuali BOR favorizează răspândirea LGBT-ismului în România!

Postat de pe 21 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu și-a exprimat propria viziune asupra scandalului de homosexualitate din Episcopia Bihor, fenomen ce pare tolerat de către Patriarhie și ce-a inspirat inclusiv un film cu mari actori internaționali, respectiv asupra deciziei aflate azi pe masa guvernului, ce prevede recunoașterea căsătoriei persoanelor de același sex dacă actul a fost încheiat în UE.

„Un scandal bombă riscă să arunce în aer liniștea Episcopiei Ortodoxe a Oradiei și Bihorului. Episcopul Sofronie Drincec este acuzat că promovează în conducerea eparhiei preoți cu apucături homosexuale care contravin învățăturilor Bisericii”, scria ziarul Bihoreanul în urmă cu o săptămână, prezentând o situație extrem de gravă ce amenință echilibrul BOR și al societății. O altă componentă a ofensivei LGBT este reprezentată de introducerea cu forța a unei prevederi legale ce presupune recunoașterea căsătoriei persoanelor de același sex încheiate în UE.  

Ciprian Mega, preot și regizor, a încercat să atragă atenția asupra derapajelor extrem de grave din biserică și a fost imediat pedepsit. Ciprian Mega pune problema jurământului călugărului care trebuie să practice abstinența, aceasta fiind o condiție esențială. Până de curând, preoții desfrânați erau pedepsiți sau excluși, dar în ultima vreme nu li se mai aplică nicio sancțiune, părând aproape că sunt încurajate practicile de tip LGBT și dezmățul. Patriarhia, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, nu se implică și aruncă responsabilitatea pe unitățile ierarhice inferioare, cum ar fi mitropolia sau episcopia.

Recunoașterea căsătoriilor LGBT este impusă de la nivelul UE. Dacă BOR ar fi fost intolerantă din start față de aceste practici, descoperite chiar în sânul bisericii, am fi avut acum o forță extraordinară prin care să ne apărăm principiile în fața expansiunii LGBT, potrivit spuselor lui Ion Spânu. Biserica a intrat, și ea, într-un conformism de tip bruxellez extrem de periculos.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background