Începe procesul lui Nicușor Dan

Postat de pe 21 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan noi detalii despre procesul în care este implicat Nicușor Dan, pus sub acuzare de către Agenția Națională de Integritate pentru că ar fi ocupat în mod ilegal două funcții în timp ce era primar al capitalei.

Nicușor Dan a fost prins că a ocupat ilegal două funcții, cea de primar al Bucureștiului și director la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București. Din pozițiile acestea, Nicușor Dan ar fi suplimentat bugetul ALPA cu 3 milioane de lei. În apărarea sa, Nicușor Dan invocă faptul că acuzația i-a fost adusă în baza unei interpretări eronate a legii, declarând următoarele: „Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ)”. Nicușor Dan a mai spus că nu a ocupat funcția de director al instituției și că nu a fost remunerat de aceasta.

Procesul în care edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) din luna februarie, în care inspectorii îl acuză de așa-zise fapte de abuz în serviciu și conflict de interese, a început astăzi, 21 septembrie, la Curtea de Apel București.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background