Președintele Serbiei: 13% din sârbi au părăsit nordul Kosovo și Metohia

Postat de pe 22 noiembrie 2023

Președintele Serbiei in conferință de presă cu șeful NATO acuză epurarea etnică din Kosovo: 13% din sârbi au părăsit nordul Kosovo și Metohia

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić s-a întâlnit astăzi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. La conferința de presă, Vučić a declarat că l-a informat pe Stoltenberg că în ultimul an 13% din sârbi au părăsit nordul Kosovo și Metohia din cauza maltratării și presiunilor regimului din Priština. 

Vučić a menționat că pentru „noi cel mai important este ceea ceea ce am discutat cu Stoltenberg, adică cum să păstrăm pacea și securitatea pentru sârbii din Kosovo, deoarece ei sunt singuri periclitați în Kosovo și Metohia”.

La rândul său, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că formarea Comunității Comunelor Sârbești este cheia pentru normalizarea relațiilor dintre Belgrad și Priština.

Vučić a mai spus că sârbilor li se va refuza din nou dreptul de a vota în Kosovo și Metohia la proximele alegeri din 17 decembrie și că știe dinainte că premierul instituțiilor provizorii din Priștina Aljbin Kurti, va spune că nu se va vota nici în nord, nici în sud.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background