Migranții români exploatați în Portugalia. Cetățenii români sunt batjocoriți de hypermarketuri

Postat de pe 22 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, abuzurile la care au fost supuși inclusiv românii în alte state europene, analizând cazul migranților exploatați în Portugalia, dar și modul absolut obraznic în care angajații giganților din retail își tratează clienții români.

O rețea de traficanți de oameni, care opera în Portugalia, a traficat și exploatat români, moldoveni, ucraineni, sârbi și alte naționalități est-europene. Acești cetățeni erau forțați să muncească până la epuizare și le erau confiscate actele pentru a putea fi controlați și sechestrați. Autoritățile din Portugalia au reușit să destructureze această rețea. Autoritățile din România nu au putut să gestioneze la fel de eficient situația atunci când, în plină pandemie și în plină stare de urgență, peste 20.000 de lucrători români au fost lăsați să plece să muncească la cules de sparanghel în Germania. Mulți dintre cetățenii români s-au trezit fără documente și exploatați, neprimind remunerația ce le fusese promisă. Ministerul de Externe nu a emis niciun comunicat cu privire la cazul românilor exploatați în Portugalia.

Chiar la noi în țară, românii au ajuns să fie păcăliți de lanțuri de hypermarket-uri precum Auchan și Penny. ANPC a realizat controale la unitățile acestor hypermarket-uri și a găsit numeroase nereguli: folosirea unor vitrine frigorifice şi camere de frig deteriorate, cu zone extinse cu rugină, vopsea exfoliată, ventilaţie neigienizată, cu depuneri de praf, impurităţi în strat grosier, prezenţa de lichide scurse, resturi alimentare; comercializarea unor produse alimentare congelate cu depuneri masive de gheaţă pe produs sau cu arsuri de congelare; comercializarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratări; comercializarea unor produse alimentare în afara datei limite de consum recomandată de producător; comercializarea unor produse alimentare care nu se încadrau în cantitatea netă declarată pe ambalaj. În mai puțin de 20 de zile, cei de la ANPC au dat amenzi de peste 6,6 milioane de lei pentru practici înșelătoare și alte încălcări ale legii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background