Nebuniile UE, finanțări controversate de miliarde de euro

Postat de pe 22 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Astăzi, la nivelul Parlamentului European, s-au votat peste 200 de amendamente la tratatul de aderare la UE și implicit la regulile pe care trebuie să le respecte fiecare stat membru pentru a fi parte a UE a informat jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM.

AUR, dar și partidul polonezului Donald Tusk, au decis să se opună acestor modificări. Principalele 2 partide ale Poloniei au declarat că se vor opune modificărilor propuse la tratatele UE când vor ajunge în Parlamentul European. Fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat că ideile simbolizează „genul de euro-entuziasm naiv care a împins deja Marea Britanie să părăsească UE”.

Planurile au fost prezentate într-un raport al Comisiei pentru afaceri constituționale ale PE și au schimbat procesul decizional al UE, de la unanimitatea la vot a statelor membre, adică se va elimina dreptul de veto, trecându-se la majoritate calificată. Prin această măsură, se pot lua decizii abuzive, ce contravin intereselor naționale, dar care nu vor putea fi contestate de națiuni. Astfel, se concentrează puterea la Bruxelles, birocrații decizând, prin lobby, cu privire la soarta tuturor țărilor europene.

Pe lângă această modificare majoră făcută pe repede-înainte, s-a decis să se continue finanțarea Palestinei cu aproximativ 1,2 miliarde de euro la 2 ani, în condițiile în care propaganda cea mai răspândită îi numește pe toți palestinienii „teroriști”. Totodată, s-a decis alocarea, din bugetul statelor europene, a 1,5 miliarde de euro pentru Ucraina și continuarea plății de 5 miliarde de euro anual pentru ajutorarea statului condus de Zelenski. Multe state din UE s-au revoltat și își doresc să se oprească din a oferi ajutor, financiar și de altă natură, nelimitat Ucrainei.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background