Popa: Greva profesorilor este orientată subteran ca să-i aducă profit politic lui Iohannis.

Postat de pe 30 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat desfășurarea protestului profesorilor ce va ajunge azi la Cotroceni, cerând întâlnire cu Iohannis.

Deși greva profesorilor este justificată, sistemul din România le-a permis acestora să protesteze, deși au încălcat câteva prevederi legale care țin de termenul notificării manifestației publice demarate de aceștia. Astăzi s-a pornit o nouă acțiune a profesorilor, care inițial anunțaseră un protest la Cotroceni, dar care s-a transformat ulterior într-un protest cu începere de la Guvern continuat cu un marș către Cotroceni.

Totodată, Declic a dat un mail mai multor cetățeni să se alăture protestului profesorilor, pentru că dacă aceștia adună mai multă susținere, se va soluționa problema mai curând. #rezist-ii s-au infiltrat, așadar, printre profesori, revărsându-și astfel ura pe care o au pe Iohannis pentru că a îndepărtat USR-ul de la guvernare. S-a încercat, așadar, diluarea mitingului, care risca să se transforme într-un miting anti-Iohannis.  

„Există o componentă care se vede și o componentă care nu se vede, așa cum au fost în ultimii ani mișcările sindicale majore de stradă. Se pare că sindicaliștii fac blat cu administrația prezidențială”, a dezvăluit Aurelian Popa. Lui Iohannis i-a convenit de minune greva profesorilor, pentru că s-a blocat rotativa guvernamentală, însă a început să se îngrijoreze atunci când s-a anunțat că urmează un miting major marțea aceasta, la Cotroceni, s-a intervenit la nivelul liderilor sindicali să se diminueze amploarea mitingului (protestatarii au mers pe o intrare din spate de la Cotroceni, s-a produs schimbarea de la protest la marș etc.) și se dorește ca sindicaliștii să negocieze direct cu Iohannis. Aurelian Popa este de părere că se încearcă o mișcare prin care Klaus Iohannis să iasă erou național.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background