Popa: Atacarea vectorilor credibili și independenți e opera unor oameni din serviciile secrete.

Postat de pe 23 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat pe de-o parte demagogia personalităților politice, și pe de altă parte decredibilizarea unor vectori de opinie incomozi prin apariția unor conturi false pe rețelele de socializare, prezentând cine acționează în mod subteran.

Cazul pus sub lupă este cel al lui Emanuel Ungureanu, membru al USR, care într-o emisiune televizată și-a exprimat punctul de vedere cu privire la legea adoptată în cursul săptămânii trecute prin care Codul Penal este modificat în sensul în care protestatarii care perturbă liniștea publică sau care aduc o gravă atingere demnității politicianului sunt pasibili de pușcărie de la 2 la 7 ani. Este vorba despre un proiect de lege inițiat de Lucian Bode și Nicolae Ciucă.

Așadar, în mod public, Emanuel Ungureanu s-a arătat a fi în dezacord cu această lege, însă în privat are o cu totul și cu totul altă atitudine. Aurelian Popa a redat pe canalul său de Telegram o discuție dintre un fan de-al său și domnul Emanuel Ungureanu unde membrul USR îl amenință pe individul care i-a dat mesaj cu dosare penale și alte astfel de măsuri.

Cazul de față arată clar cât de interpretabilă este legea și cât de interpretabile pot fi acțiunile protestatarilor sau ale cetățenilor care își exprimă anumite opinii în conformitate cu drepturile garantate de Constituția României. Într-un material publicat pe pagina sa de Facebook (Aurelian Live 6), Aurelian Popa demonstrează ipocrizia și demagogia USR-istului Emanuel Ungureanu.

În ultimele luni, au fost atacați constant 4 piloni ai libertății de exprimare. În primul rând, a apărut legea care îi amenință cu închisoarea pe protestatarii care „lezează demnitatea politicienilor”, însă chestiunea aceasta este extrem de relativă și de interpretabilă. În al doilea rând, CNA-ul a început să cenzureze mediul online, inclusiv articolele scrise și postate pe site-urile publicațiilor, făcând astfel abuz în serviciu. În al treilea rând, au fost luate în vizor televiziunile publice și se dau amenzi peste amenzi. Singurul pilon din activitatea civică neafectat este dreptul la petiționare; în rest, toate celelalte sunt atinse.

În plus, mai există un fenomen bizar prin care se încearcă decredibilizarea vectorilor credibili și independenți prin crearea unor alter-ego-uri pe conturile de socializare care să expună păreri contrare celor pe care le au de fapt personalitățile publice vizate de aceste atacuri. Aceste atacuri se adaugă încercărilor repetate de închidere a conturilor activiștilor sau a vectorilor publici. Cert este că în spatele acestor operațiuni se află exact serviciile secrete, lucru dovedit și de faptul că, în ciuda raportării problemelor întâmpinate, platformele precum Facebook sau TikTok nu iau nicio măsură.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background