Greva profesorilor continuă! Ciolacu trebuie să-și ducă crucea și să dovedească că se poate impune

Postat de pe 23 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre greva profesorilor și desfășurarea ciudată a evenimentelor, în condițiile în care cursurile se țin în majoritatea școlilor iar politicienii au blocat negocierile pentru formarea noului guvern, care sunt interesele subterane și cine a generat acțiunile.

Sindicatele din învățământ au fost luate în vizor de către jurnaliștii și analiștii ageri de îndată ce acestea au refuzat să se alăture protestelor activiștilor împotriva proiectelor de lege criminale care trec prin Parlament ca prin brânză, având în vedere că acestea vor afecta extrem de tare societatea românească pe termen lung. Sindicaliștii și profesorii își pregăteau atunci greva generală pe care o vedem astăzi instalată în țară.

Deși cerințele profesorilor sunt absolut justificate, ceva pare cusut cu ață albă. Klaus Iohannis se folosește de acest nou context creat pentru a bloca rotativa guvernamentală, fapt demonstrat și de conferința de presă la care actualul președinte al României a participat, dându-le dreptate sindicaliștilor și susținându-i din start, fiind printre singurii politicieni care adoptaseră această poziție la acel moment.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a urmărit îndeaproape evoluția și activitatea sindicatelor din învățământ, putând astfel să observe că de ani buni există un foc mocnit al nemulțumirii, însă de aproximativ jumătate de an aceasta a dat în clocot. De aceea, SRS a evidențiat faptul că sindicatele din învățământ nu sunt ghidonate de forul politic și de nicio altă forță din umbră, ci pur și simplu își manifestă acum o nemulțumire care a atins cote maxime după ce dascălii au fost pur și simplu ignorați atâta amar de vreme.

Greva profesorilor nu se va opri și va forța Guvernul să dea o ordonanță de urgență prin care să fie reglementate acele salarii minime pe care ei le solicită, altminteri riscăm să nu se mai țină examenele naționale atât de importante pentru sute de mii de elevi. Totodată, în plan politic, există riscul de a se bloca și amâna rotativa guvernamentală, miniștrii și partidele refuzând să mai negocieze.

„Este lipsă de responsabilitate. Lui Ciolacu îi este frică să nu piardă puncte electorale, îi este frică să își asume răspunderea și vrea să câștige puțin timp ca să arunce toată această mizerie în spatele partenerilor săi politici, care sunt evident cei mai vinovați. Generalul cu 4 stele, Nicolae Ciucă, își va da demisia întocmai și la timp. După care, vom vedea ce se întâmplă. Președintele Klaus Iohannis poate numi un prim-ministru interimar, eventual tot în persoana lui Ciucă, dar guvernul va avea limitări de atribuții, ceea ce este foarte grav pentru România. Sau Marcel Ciolacu va înțelege că trebuie să-și ia această cruce în spate și să o poarte cu curaj. Și nu trebuie să-i mai permită lui Iohannis să-și facă jocurile”, a concluzionat Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background