Greta Trotineta înfuriată: Germania interzice mașinile electrice și construiește noi centrale de cărbune. Intervenția (falsă) a poliției la protestele activiștilor de mediu

Postat de pe 18 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a vorbit, în emisiunea sa de la Gold FM, „Scamatoriile Iosefinei”, despre cele mai recente proteste din Germania ale activiștilor de mediu, în frunte cu Greta Thunberg, și despre falsa propagandă pro-energie verde și mașini electrice, instrumente promovate ca benefice dar care nu fac nimic altceva decât să agraveze și mai tare criza energetică.

În Germania, autoritățile vor să evacueze un sat din apropierea Berlinului, mai exact satul Lutzerath din landul Renania din Nord-Westfalia, pentru a construi o mină de cărbune. Toată această operațiune a fost profund contestată de către activiștii de mediu, printre care s-a aflat și Greta Thunberg. Se pare că această tânără activistă de mediu, care a devenit cunoscută în urmă cu câțiva ani tocmai pentru că a protestat de la o vârstă fragedă chipurile pentru salvarea mediului înconjurător și pentru reducerea problemelor climatice prin acțiuni concrete, a fost luată pe sus de către poliția locală. Nu a durat prea mult această privare de libertate, pentru că imediat ce au legitimat-o i-au și dat drumul.

S-a făcut mare vâlvă în presă pe motiv că se crede că Greta Thunberg a fost, practic, victima unui abuz făcut de către autorități, ea exercitându-și dreptul de a protesta fără a deranja. Problema nu este protestul în sine, ci faptul că a apărut un videoclip chiar de dinaintea arestării în care tânăra pare să râdă cu polițiștii și toți stau la poze într-o atmosferă foarte degajată. Nu știm cu certitudine care a fost situația acolo, însă aproape că pare că totul a fost o înscenare, având în vedere atitudinea polițiștilor, dar și a activistei, prezentată în filmuleț.

„Dacă vine să te ia poliția pe sus, nu stai așa la poze. Să stea ea să râdă cu polițiștii pare ciudat, mai ales că situația e gravă în opinia lor. Ca activiști de mediu, ei consideră că e grav că se pregătește deschiderea unei mine de cărbune acolo. Nu e nimic de râs. Totul pare așa, o înscenare doar ca să se discute despre subiect. Nu am înțeles care era știrea: că a fost arestată Greta, dat totuși a fost eliberată, că a fost luată pe sus, dar totuși a făcut mare ședință foto înainte…”, a comentat Iosefina Pascal.

Raționalizarea alimentării mașinilor electrice în Germania

Jurnalista a mai făcut un anunț, informând că Germania vrea să raționalizeze alimentarea mașinilor electrice. Într-o altă ediție a emisiunii, tot Iosefina a atras atenția asupra faptului că Elveția dorește să interzică mașinile electrice, tocmai pentru că țara se află în plină criză energetică și rețeaua energetică nu ar face față atâtor mașini electrice. Mașinile electrice nu sunt majoritare în niciuna dintre aceste două țări, însă se pare că fac ravagii și îngreunează și mai mult rețeaua de energie în sine.

„Eu v-am avertizat de mai mult timp și am pus următoarea întrebare: cum poți pe de-o parte să promovezi achiziționarea de mașini și trotinete electrice și totodată să le spui oamenilor să mai închidă becurile din casă? Mai bine folosesc mașini pe carburant în loc să folosesc mașini electrice și să plătesc practic jumate de salariu pe alimentarea mașinii și să rămânem mai repede fără curent…”, a subliniat Iosefina Pascal.

În final, jurnalista a declarat că aceste prostioare cu energia verde și cu mașinile electrice reprezintă încă o reușită a activiștilor de mediu care vin cu idei stupide care, de fapt, duc la mai multă poluare și la mai mult consum de resurse în general. „Aparent ăsta e negaționism climatic, dacă ajungi să critici măsurile propuse de ei și soluțiile astea pompieristice care contribuie mai mult la scumpirea și secarea resurselor și la poluarea planetei. Dar, na… hai să nu stricăm propaganda climatică histeroidă”, a concluzionat amar-ironic jurnalista Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background