Piedone este azi următorul primar general al Bucureștiului!

Postat de pe 21 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat cazul senzațional al eliberării fostului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Astăzi a fost eliberat Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 din capitală. Prefectura București a anunțat miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5, după ce a obținut anularea sentinței din dosarul Colectiv.Piedone a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Niciunul dintre procurorii din dosarul Colectiv nu a putut dovedi că Piedone ar fi luat șpagă pentru acea decizie de la Colectiv sau că ar fi favorizat vreo rudă sau vreun prieten cu acea decizie de la Colectiv. Ciprian Purice consideră că a fost mai mult vorba despre o eroare neintenționată și total nefericită, care însă nu are nicio legătură cu incompetența sau competența primarului. O condamnare simbolică ar fi fost justificată, întrucât și Piedone a făcut parte din lanțul de decizie; dar de aici și până la a-l condamna la 8 ani de închisoare, reduși la 4, doar pentru că trebuia găsit un țap ispășitor e cale lungă.

Piedone a fost votat, din postura sa de candidat independent, de către cetățeni ca primar al Sectorului 5 înainte de a fi condamnat. Analistul Ciprian Purice este de părere că s-a făcut dreptate în cazul lui Piedone, considerându-l pe acesta un candidat cu șanse maxime la primăria generală a capitalei, putând să-i elimine din joc pe Gabriela Firea și Robert Negoiță.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background