Paula Neacșu la Golden Hour cu Jessie: Ce sunt dependențele și cum putem scăpa de ele

Postat de pe 4 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, terapeutul holistic Paula Neacșu a explicat ce sunt dependențele din punct de vedere spiritual, dar și cum putem să scăpăm de ele pentru a ne purifica trupul și sufletul.  

Dependența, în termeni spirituali, este definită de către terapeutul holistic Paula Neacșu ca fiind fuga de relaționarea cu tine însuți, ca lipsa iubirii de sine, fiind legată de un mare gol interior resimțit de individul care găsește în dependența sa un refugiu. Dependența, așadar, este tentativa de a înlocui sau de a umple o mare lipsă de iubire prin stimuli externi. De cele mai multe ori, dependențele izvorăsc dintr-o traumă dobândită în copilărie și manifestată pe tot parcursul vieții. Dependențele dau iluzia unei vieți perfecte în care fiecare individ încearcă să evadeze, însă realitatea este departe de acest univers utopic creat dintr-un fals.

Foarte mulți oameni se confruntă în zilele noastre cu dependența de muncă, dependență ce este la fel de distructivă ca orice altă dependență. Este absolut necesar să găsim un echilibru în toate, pentru că altminteri riscăm să sacrificăm timpul petrecut cu familia, sănătatea sau bunăstarea generală, liniștea sufletească și chiar viața, până la urmă. Dependența de dulce este un alt viciu pe care oamenii se luptă să-l învingă. Paula Neacșu a dezvăluit că pofta continuă de dulce ascunde o lipsă foarte apăsătoare de afecțiune sau de căldură umană.

În orice proces de vindecare, cea mai grea este acceptarea faptului că există o problemă, pentru că ego-ul și frica nu ne lasă să facem acest pas. Oamenii se tem mereu să nu fie criticați sau judecați, iar din acest motiv scade foarte mult și încrederea în sine. Oamenii care au o dependență nu știu să caute ajutor în jurul lor și sunt blocați de această barieră invizibilă a comunicării și a fricii. Persoanele care au tot alimentat dependențele pe care le au se deconectează de ei înșiși și de Divinitate, pierzându-și astfel direcția în viață.

Din păcate, în societatea zilelor noastre, dependențele au devenit atât de comune și atât de răspândite, încât aproape că devin o normalitate. Valorile și principiile sunt distruse ca să lase loc unei asocieri negative a oamenilor care imită tot ce este rău doar pentru a simți că aparțin grupului, pentru a nu fi excluși. Acest comportament denotă o lipsă de valorificare a calităților personale, o lipsă de autenticitate și o lipsă de principii bine înrădăcinate în personalitatea fiecărui individ. Vibrația lumii a scăzut foarte mult, iar această cădere energetică influențează bunul mers al lucrurilor. De aceea, oamenii ar trebui să învețe și să se străduiască mai mult să-și ridice vibrația și să nu le mai dea dependențelor puterea de a le acapara ființa, pentru că tot răul pe care o dependență ți-l poate face și toate consecințele negative atârnă de o simplă decizie.

Pentru a scăpa de dependențe, terapeutul holistic Paula Neacșu a punctat faptul că primul pas este conștientizarea, urmat de asumare și de alegerea unei căi prin care să ne eliberăm de povara viciilor. Este nevoie de multă hotărâre și de acțiune pentru a putea învinge viciile, dar trebuie să învățăm și să nu ne mai judecăm pe noi înșine și să avem puterea să ne iertăm pentru a ne putea vindeca total. Cel mai important pas este să ne găsim o motivație puternică pentru care să luptăm și care să ne determine să abandonăm complet dependențele care ne fac atât de mult rău.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background