Patrushev devoalează strategia Rusiei și percepția lui Putin despre viitorul războiului

Postat de pe 28 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În această dimineață, Solid News a publicat interviul incendiar al lui Nikolai Patrushev, șeful Consiliului de Securitate de la Kremlin și unul dintre apropiații lui Putin (articolul integral aici). Întrucât Patrushev prezintă detalii esențiale în interviul său, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, moderată de Cozmin Gușă, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat viziunea Rusiei asupra lumii și a evenimentelor curente.

În interviul acordat unei publicații rusești, Nikolai Patrushev aduce argumente solide pentru a descrie cu precizie situația geopolitică actuală, vorbind despre poziția SUA și a statelor membre ale Uniunii Europene. Din perspectiva jurnalistului, informația esențială cuprinsă în conținutul interviului face referire la cum Europa a picat în plasa SUA, devenind astfel un instrument al Americii și riscând să se demanteleze în timp din punct de vedere organizațional. Un alt element cheie al analizei lui Patrushev este reprezentat de relația dintre Federația Rusă și Statele Unite. Șeful Consiliul de Securitate de la Kremlin susține că SUA au greșit cel puțin la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, ca Federația Rusă în relațiile internaționale.

Printre altele, analiza lui Nikolai Patrushev vrea să demonstreze, cu argumente solide, că războiul din Ucraina este, de fapt, un război pe care Vestul l-a organizat împotriva Rusiei, dar care se face prin procură și prin folosirea ucrainenilor drept carne de tun. Și mai interesant este că interviul a fost publicat într-o perioadă în care și Polonia a înaintat un proiect de unificare cu Ucraina, bazat pe argumente istorice solide care susțin că Republica celor două națiuni, cunoscută și sub numele de Uniunea statală polono-lituaniană, care includea Polonia, Lituania, Belarus, Ucraina și Letonia, a existat cu mult înainte ca Ucraina să se lipească de Rusia.

Mai îngrijorător este faptul că atât Rusia, cât și SUA, aduc tot mai mult arsenal nuclear pe flancul sud-estic al NATO. Având în vedere că în spatele butonului roșu stau pe de-o parte un octogenar care face confuzii între state și care vorbește cu aerul, și de cealaltă parte un Putin a cărui responsabilitate este uneori pusă la îndoială, avem tot dreptul să ne temem de un posibil accident nuclear pe măsură ce puterile nucleare se apropie tot mai mult una de cealaltă. Totodată, Patrushev vorbește în interviu despre o armă super-puternică deținută de ruși, despre care nu se cunosc prea multe detalii, dar care le conferă, bineînțeles, superioritate față de Occident.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background