Cenzura domnește doar în Românica! Alte țări din UE sunt scutite

Postat de pe 28 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a vorbit despre  cum se aspresc din ce în ce mai tare amenzile, dar și cenzura presei și a creatorilor de conținut din mediile online.  

Jurnalista a atras atenția asupra faptului că, în România, jurnaliștii și creatorii de conținut din mediul online sunt mai discriminați față de restul colegilor de breaslă din alte țări europene și nu numai. Platforma Youtube, spre exemplu, a dat jos canalul Radio Gold FM de două ori, pentru că „încălca standardele comunității”. Alți analiști, din Grecia, Franța și din Marea Britanie, de pildă, au sute de mii de vizualizări, o parte dintre ei chiar monetizând videoclipurile postate. Dacă influencerii care postează tot felul de lucruri bizare fac zeci de mii de euro, sigur și „pro-rușii” ăștia din UE fac și ei câteva mii de euro din videoclipurile postate pe Youtube. Singura sancțiune pe care au primit-o acești creatori de conținut online, jurnaliști și analiști din UE, care își exprimă opiniile anti-UE, anti-NATO, citează și surse rusești, a fost că li s-au demonetizat câteva videoclipuri.

Iar Gold FM, care are autorizație să difuzeze emisiuni la radio, când publică același conținut și pe platforma Youtube este imediat închis, cenzurat, eventual și amendat. Analiștii de care amintea moderatoare emisiunii anterior publică materiale care s-ar încadra cu foarte mare ușurință la narative eurosceptice sau anti-NATO/UE. Dacă Gold FM ar posta ce postează ei, ar fi imediat amendat.

Cât despre cenzura online pe care o practică CNA-ul, această instituție a afirmat că nu este în niciun caz vorba despre cenzură, ci despre aplicarea legii europene, invocând existența unei directive europene care le dă dreptul lor și obligă toate statele UE să monitorizeze (de fapt să cenzureze) activitatea unor astfel de entități media cum este și Radio Gold FM. La cei din Grecia sau Franța nu a ajuns aceeași directivă europeană?

„Vorbim aici despre un prejudiciu material, pentru că, în alte țări, analiștii sau jurnaliștii care nu ajung pe la televizor își fac conturi de Youtube și publică videoclipuri ce au un real succes. Ăia care ‘manipulează și dezinformează în numele Rusiei’ fac bani grei. Unii promovează teorii conspiraționiste, anti-NATO, anti-democrație, anti-orice și n-au niciun fel de problemă, tot în UE, tot pe aceeași platformă, în timp ce CNA ne spune nouă că noi nu putem și ne închide conturile?! Să ne răspundă și nouă oficialii”, a declarat revoltată Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background