Ordinea Mondială americană promovează pacea prin război, cea a BRICS promovează pacea prin dezvoltare

Postat de pe 1 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a analizat noua Ordine Mondială ce se reconstruiește pe fondul războiului ucrainean, cum arată proiectele SUA, respectiv ale BRICS, care dintre acestea are șanse de impunere mai mari și cum se va desfășura confruntarea în următoarea perioadă.

Discriminarea negativă a majorității este arma lumii occidentale aflate în plină bătălie cu Orientul pentru structurarea noii Ordini Mondiale. Acest model de acțiune a fost preluat de elitele politice, pentru că sistemul pe care l-au gestionat anterior, cel neoliberal și neoconservator, s-a prăbușit din cauză că nu a mai putut face față nemulțumirilor cetățenilor, care s-au acumulat în timp.

„O vreme m-am gândit că America apără vechea ei ordine, în timp ce lumea Orientului și Sudului colectiv vine cu o nouă ordine care se ridică în fața noastră. Am ajuns la concluzia că și America este de acord cu faptul că ordinea ei nu mai este sustenabilă, că și America își dorește o nouă ordine, că și America înțelege că Pax Americana și-a atins limitele și nu mai poate supraviețui, însă ea dorește ca păcii americane să-i urmeze o altă pace americană, conservând supremația Americii”, a explicat Adrian Severin.

America vine cu o revoluție culturală, promovând de această dată o cultură unică, însă care este împotriva naturii și a istoriei. America își dorește să mențină o singură putere politică, mizând foarte mult pe război, pentru că acolo cred americanii că încă mai dețin supremația. Adrian Severin a evidențiat, însă, că ceea ce ni se propune în această nouă ordine americană este o ordine de fapt neonazistă.

Ordinea unipolară este exclusivistă și militarizată, iar crearea unor condiții de viață bune în situația inegalității nu reprezintă un obiectiv. De cealaltă parte a baricadei se află ordinea multipolară, care oferă garanția păcii nu prin puterea armelor, ci prin puterea dezvoltării economice, încercându-se crearea unui context în care toți cei inegali să poată trăi împreună la un nivel decent care să nu creeze conflicte între ei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background