Intelectualii publici plătiți de stat – coordonați de serviciile secrete sau alte structuri oculte

Postat de pe 1 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a vorbit despre intelectualii publici plătiți de către stat, demonstrând care e linia lor de analiză/emisie și cine le-o impune, cum se vor orienta politic la următoarele alegeri din 2024.

Analiza a început de la partidul AUR, care apare în sondaje pe locul al doilea după PSD. Se încearcă o diminuare a forței AUR pentru ca PNL-ul să crească în sondaje și să-și recapete o parte din popularitate și s-a dat ordin ca intelectualii publici să dea de pământ cu acest partid.

Cea mai recentă încercare de a terfeli partidul AUR a fost reprezentată de întâlnirea dintre Coldea și Dîncu de la restaurantul libanez din capitală. Claudiu Târziu, senator și membru al partidului AUR, a fost automat etichetat de jurnaliști ca fiind un asociat al lui Coldea și s-a ajuns la concluzia că AUR-ul este un partid fabricat de SRI. De fapt, Claudiu Târziu nici măcar nu s-a întâlnit cu Florian Coldea. Senatorul s-a dus să ridice o comandă și, pentru că n-a găsit locuri de parcare în apropierea restaurantului, a parcat undeva mai departe. Coborând din mașină, s-a întâlnit cu Vasile Dîncu și Radu Popa și au schimbat câteva vorbe. Ajuns la restaurant, Coldea nici nu mai era acolo; plecase mai înainte cu mașina personală.

Intelectualii publici plătiți de stat ajung să scrie articole sau știri comandate de securiști sau diverse alte structuri. Ion Spânu este de părere că acest incident a fost doar un antrenament pentru ce va urma în pragul alegerilor.

Pe de altă parte, față de USR intelectualii afișează un comportament total diferit. Dacă AUR este damnat, USR-ul este lăudat, aproape ridicat în slăvi, chiar dacă are un bazin electoral mult mai mic. Ion Spânu a dezvăluit că una dintre variantele înaintate pentru președinție este Laura Codruța Kovesi, ea fiind apropiată de USR și putând să fie băgată la înaintare de o alianță PNL-USR. „Sunt câteva ‘laboratoare’ care pregătesc viitorul țării și mie mi-e teamă că acest soi de pregătire este împotriva democrației”, a punctat Ion Spânu.

Pe lângă intelectualii publici de tipul lui Baconschi și a lui Pleșu care distrug cultura românească, există un fenomen și în interiorul presei, în rândul editorialiștilor. Jurnaliștii finanțați de Soros și-au creat o adevărată rețea, scriu periodic și se promovează între ei, având toate resursele necesare la dispoziție. Jurnaliștii sinceri, care prezintă adevăruri, se zbat la limita supraviețuirii, unii scriind foarte rar spre deloc, alții nefiind auziți, toate acestea pentru că sunt subfinanțați.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background