Experimentele lui Bill Gates pun în pericol întreaga omenire!

Postat de pe 31 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a atras atenția asupra pericolului imens reprezentat de noile proiecte și experimente ale lui Bill Gates, care dorește să construiască o reală bombă cu ceas prin instalarea unor reactoare cu clorură topită.

Iosefina Pascal a anunțat că s-au dat aproximativ 17 derogări de la ce înseamnă activitatea de producție energetică din SUA. Cei de la NuScale, producători de reactoare modulare, sunt principalii beneficiari ai acestora. Nu era de ajuns că proiectul cu SMR-urile era deja controversat, Iosefina a adus în prim plan și proiectul extrem de periculos al lui Bill Gates.

Departamentul de Energie al SUA și două companii își propun să împartă costurile experimentului reactorului cu clorură topită (MCRE) de la Laboratorul Național din Idaho și să utilizeze mai mult de 600 kg de combustibil care conține 93% uraniu îmbogățit. Compania TerraPower LLC, susţinută de Bill Gates, compania de utilităţi Southern Co (SO.N) şi Departamentul Energiei speră ca experimentul de şase luni să ducă la descoperiri în domeniul reactoarelor care ar putea contribui la reducerea poluării legate de schimbările climatice.

Un grup de foști membri ai Comisiei de Reglementare Nucleară, inclusiv fostul președinte Allison Macfarlane și secretari de stat adjuncți din SUA responsabili pentru neproliferare, au declarat că MCRE ar putea oferi altor țări o scuză pentru a îmbogăți uraniul până la un nivel de bombă în căutarea de noi reactoare.

„Daunele aduse securității naționale ar putea depăși orice beneficiu potențial din această tehnologie energetică extrem de speculativă”, au spus experții într-o scrisoare către oficialii Departamentului pentru Energie. Ei se tem că o înmulţire a unor astfel de experimente crește riscurile ca militanții care doresc să creeze o armă nucleară să poată pune mâna pe uraniu.

„Este șocant că Departamentul de Energie, fără măcar să anunțe publicul, subminează  o politică bipartizană a SUA veche de zeci de ani de a preveni răspândirea armelor nucleare”, a declarat Alan Kuperman, profesor la Școala de Afaceri Publice LBJ din cadrul Universității din Texas, care a iniţiat  scrisoarea.

Proiectul MCRE ar putea fi convertit pentru a funcţiona cu uraniu slab îmbogăţit, ceea ce ar implica o întârziere şi o creştere a unor costuri, dar alte costuri ar putea fi economisite în materie de securitate, se arată în scrisoare.

Se dorește, așadar, construirea unor reala bombe nucleare cu ceas, creându-se un pericol imens dacă ar exploda, mult mai mare decât ce a însemnat dezastrul de la Cernobîl.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background