Opinii despre implicarea în serviciile secrete

Postat de pe 25 mai 2021

Autor: Iris Drăghicescu

„Dezvăluirea, în sine, este necesară pentru o terapie care, până la urmă, trebuie să fie o terapie de șoc a societății noastre și trebuie să lămurim odată pentru totdeauna această participare absolut toxică a șefilor de sindicate, a oamenilor politici, a guvernanților, a șefilor de partide, în acțiunile serviciilor secrete. Nu au ce căuta acești oameni în serviciile secrete, la fel cum, deși legea în acest caz nu interzice, nici ziariștii nu au ce căuta în serviciile secrete”, și-a exprimat opinia jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, susținută de către Cozmin Gușă.

„Cât de mult a afectat elocința presei faptul că ceilalți colegi din generația ta, care au colaborat într-un fel sau altul, poate nu în felul tău, poate într-un alt fel și au ascuns asta în biografiile lor?”, l-a întrebat Cozmin Gușă.

Domnul Stănescu susține că implicarea unui gazetar într-o activitate de poliție politică este extrem de gravă. Acesta crede că există jurnaliști de război, experți de primă linie, capabili să se angajeze în spionaj. Ei pot fi jurnaliști și, în același timp, își pot servi țara. Un astfel de lucru este considerat de către acesta acceptabil. Totuși, el spune că poliția politică și compromiterea colegilor și a prietenilor sunt acțiun care nu ar trebui făcute de către un jurnalist.

„Cei care nu i-au iubit pe foștii deținuți politici, care nu i-au iubit pe cei care într-adevăr au promovat politici de dreapta, s-au răzbunat pe aceștia și au încercat să îi compromită devaluându-i ca fiind foști activiști ale unei poliții politice, ceea ce rare ori a fost adevărat. Este un instrument atât de șantaj, cât și de răzbunare iar cei care se supun șantajului înseamnă că acționează la dublă comandă: dacă sunt ziariști – înseamnă că până la urmă, ei intoxică opinia publicului cu informații nu neapărat false, dar selectate într-un anumit fel”, a afirmat Sorin Roșca.

Cu ocazia interviului, Sorin Roșca Stănescu, a menționat că lucrează la o carte, „în care vor fi foarte multe dezvăluiri, unele legate de colaborarea mea cu brigada antiteroristă, pentru că acum a trecut un număr suficient de mare de ani și cu unele lucruri pot fi deja spuse. Acum pot să spun mai multe și o voi face”. 


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background