Omenirea în pragul celui de-al treilea război mondial?

Postat de pe 10 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre degenerarea conflictului din Ucraina către un război de distrugere și despre pericolul terorismului.

Cozmin Gușă abordează subiectul tensiunilor care se accentuează între Rusia și Ucraina, pe fondul evenimentelor petrecute în ultimele săptămâni (distrugerea Nord Stream, deconspirarea asasinatului Daryei Dughina, distrugerea podului Crimeea-Kremlin). În ultima zi, au apărut tot soiul de poze și filmulețe, în special din diferite regiuni importante ale Ucrainei, care arată cât de puternică este replica lui Vladimir Putin la atacurile asupra țării sale. Au fost lansate bombardamente din partea rușilor în proximitatea celor mai importante instituții din capitala Ucrainei, dar nu numai.

Marius Ghilezan comentează că „s-a ajuns de la războiul ucraineano-rus la un război de distrugere”.  Se pare că nu vom avea parte de o atmosferă pașnică în perioada următoare, întrucât „e limpede că urmează și alte acțiuni. Vom fi martorii unor orori cumplite”, conform spuselor jurnalistului Marius Ghilezan.

Nimeni nu pare să caute pacea, iar liderii europeni, pe care toți îi ridică în slăvi, au cu totul și cu totul alte preocupări decât cea de a găsi o soluție salvatoare pentru încheierea războiului. „Suntem sub aura celui de-al treilea război mondial”, afirmă Marius Ghilezan, luând în calcul și decriptând toate tensiunile ce par să se amplifice pe zi ce trece din ce în ce mai mult în Ucraina.

„Toate speranțele de pace sunt năruite. Se polarizează lumea. Certitudinea pe care o avem la momentul actual este că unipolaritatea politicii mondiale este distrusă. Europa se autodistruge” este fraza pe care Marius Ghilezan o rostește spre sfârșitul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background