Petru Romoșan: Hellvig nu ar trebui să aibă voie să candideze la prezidențiale

Postat de pe 7 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul celei de-a doua ediții a emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, a fost adus în discuție discursul directorului SRI, Eduard Hellvig, și posibila sa candidatură la prezidențiale. Petru Romoșan este de părere că Eduard Hellvig nu ar trebui să aibă voie să candideze.

Discursul Directorului SRI, Eduard Hellvig, susținut în fața studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj pare a fi mai mult o poziționare politică. Petru Romoșan subliniază faptul că discursul lui Eduard Hellvig și cel al lui Rareș Bogdan vin după cuvântarea istoricului și filosofului Andrei Marga, care a avut un deosebit succes. „Ei vor să arate cumva ideea că poate exista un candidat la președinție dacă acesta se conectează la suveranism, la patriotism sau naționalism”, spune analistul Petru Romoșan.

Petru Romoșan consideră că cele două discursuri sunt ușor exagerate și maschează interesul ascuns al celor doi oratori de a-și face simțită prezența în lumea politică.

„Eu nu cred că cei doi sunt niște candidați viabili la președinția României. Nu cred că au consistența necesară. Cel puțin din punctul de vedere al interesului intern, nu mai este nevoie de astfel de oameni, obedienți și servili, așa cum au demonstrat Rareș Bogdan și Eduard Hellvig că sunt de-a lungul carierei lor politice”, declară Petru Romoșan.

Întrebat dacă el consideră că Hellvig poate fi următorul candidat PNL la prezidențiale, întrucât pare că se potrivește perfect descrierii de naționalist moderat, Petru Romoșan afirmă că unui șef SRI ar trebui din start să-i fie interzis să aspire la o funcție politică. „Nu ai voie să te folosești de dosarele pe care le-ai văzut ca să faci carieră politică. Eduard Hellvig nu ar trebui să poată candida”, este concluzia analistului Petru Romoșan.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background