Odată ce rușii vor începe marea ofensivă în Ucraina, sunt șanse mari ca România să se implice direct în război!

Postat de pe 16 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a prezentat noi detalii despre război și despre ce implică trimiterea de trupe americane în Ucraina.

Analistul Petru Romoșan a afirmat că anul 2023 va aduce după sine o intensificare a războiului de la graniță, ucrainenii rămânând victimele unor atacuri teribile asupra reședințelor, rețelelor de apă, curent și gaze și asupra instituțiilor, cu pierderi uriașe de vieți omenești. Așadar, se merge în continuare pe escaladarea conflictului ruso-ucrainean, din moment ce SUA trimite trupe în Ucraina, și parcă nimeni nu dorește să se restabilească pacea.

„Se intenționează fabricarea unei coaliții, în afara NATO, care ar fi compusă din SUA, Polonia, România și Marea Britanie. Asta ar însemna implicarea directă a României, cu soldați pe câmpul de luptă ucrainean!”, a avertizat Petru Romoșan, citând din surse avizate. Totodată, Petru Romoșan a atras atenția că, deși ne privește unirea României cu Basarabia, ar trebui să ne implicăm în soluționarea acestei vechi probleme exact atât cât trebuie, fără să depășim o anumită limită și fără să-i punem pe ruși împotriva noastră. Noi nu am avut susținere nici în privința aderării la spațiul Schengen, ce să mai vorbim dacă am fi în mod direct implicați într-un conflict cu vecinii din est…

Întrebat dacă vede posibilă compunerea unei astfel de alianțe militare între SUA, Polonia, România și Marea Britanie, Petru Romoșan a declarat: „Se lucrează la armata aceasta, inclusiv în România. Cât de departe se va merge? Aceasta este întrebarea. Trebuie să fie conștienți decidenții din România că nu au să răspundă numai în fața liderilor occidentali, ci vor răspunde și în fața viitorului, așa cum a răspuns și Ion Antonescu, chiar cu viața sa. Trebuie foarte multă judecată, ponderare și foarte mult echilibru în această situație”. Cert este că dacă Rusia își va continua expansiunea și va ocupa regiuni mai mari din Ucraina, pericolul care s-ar abate și asupra Republicii Moldova ar forța armata română să se implice în mod direct în apărarea acestui stat-frate. Petru Romoșan și-a încheiat analiza cu această perspectivă îngrijorătoare.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background