Cenzura în mediul online sub pretextul apărării cetățenilor începe în august 2025

Postat de pe 12 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că se vor pune în mișcare ample mecanisme de cenzură în mediul online sub pretextul apărării cetățenilor.

A apărut un proiect spre finalul pandemiei prin care se limita vizibilitatea și chiar erau eliminate conținuturile care instigau la revoltă împotriva măsurilor de sănătate de atunci. Nu a fost implementat la nivel oficial, însă neoficial fact checkerii au șters conturi de pe rețelele de socializare.

În prezent, însă, revoltele violente din Franța pare că au creat o portiță ca proiectul cenzurării în masă să revină în actualitate. Pornind de la ideea lui Emmanuel Macron, care a impus eliminarea conținuturilor din mediul online care instigă la proteste sau care prezintă imagini de la proteste, urmează a fi implementat un proiect prin care aplicațiile de socializare vor fi obligate printr-o directivă europeană să închidă conturi, să reducă accesul la diverse pagini pentru limitarea violenței în societate. Nerespectarea acestor măsuri va duce la interzicerea rețelelor de socializare care nu se supun regulii.

Statisticile arată că majoritatea cetățenilor își iau informațiile de pe rețelele de socializare. Accesul la mai multe surse de informații reprezintă un avantaj major, știrile și articolele putând fi trecute prin propriul filtru al gândirii al fiecărui cetățean în parte, ulterior trăgându-se concluzii pertinente. Prin directiva europeană care se coace acum va fi eliminată această libertate de a ne alege sursele și de a avea o perspectivă holistică asupra unei situații, fie ea din politica externă sau internă sau din alte domenii. Se încearcă ținerea în frâu a nemulțumirilor justificate ale oamenilor pentru a nu disturba ordinea generală.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background