O altă interpretare a vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan

Postat de pe 2 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Marți, 2 august,  în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a reluat subiectul posibilei vizite a lui Nancy Pelosi în Taiwan. Aurelian Popa vine cu propria sa interpretare bine argumentată și bine documentată.

„Eu nu cred că Pelosi s-a trezit deodată că vrea să meargă în Taiwan. Ea are probleme majore de coerență. Nici la nivel de administrație per total nu cred că s-a dorit declanșarea unui conflict în Taiwan. Însă, ei au testat o reacție și am ascultat cu mare atenție reacția Ministrului de Externe chinez. El a folosit un termen din chineză foarte dur care exprimă o îngrijorare absolută”, declară Aurelian Popa pentru Gold FM.

„Chinezii deja nu închid ochii. Am dat pe Telegram deja câteva filmulețe care arată trenuri care fac mișcări de tancuri, de muniție, de rachete, de antiaeriene către provincia de pe partea opusă a Taiwanului, în sud-est. Dacă se va duce Pelosi acolo, e o chestiune de săptămâni până când conflictul se va declanșa în zona aceea. Nu e vorba doar de Taiwan, sunt și insulele Solomon”, explică activistul Aurelian Popa.

Urmări ale situației conflictuale dintre SUA și China

„Nu-i vor face nimic lui Nancy Pelosi. Chinezii au nevoie de un pretext. O vor lăsa să aterizeze și ei vor anexa Taiwanul”, afirmă Aurelian Popa. În continuare, tot el face următoarea dezvăluire: „În momentul în care ai război în Taiwan, s-a încheiat și cu Shanghaiul, s-a terminat și cu celălalt port satelit, Ningbo, care e mai puțin cunoscut, dar care are o importanță majoră”.

„În această situație, vom avea niște disfuncționalități foarte mari pe transport, toată industria de circuite integrate va fi dereglată. Se formează planeta mare”, anunță Aurelian Popa în încheierea emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background