Pfizer dezvoltă Paxlovid, pilula care te ajută să spui ‘Pa covid‘

Postat de pe 2 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Marți, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, a fost prezentat cel mai recent tratament propus de Pfizer pentru vindecarea Covid: Paxlovid. Tânăra jurnalistă atrage atenția asupra unui detaliu important: „Voi vă dați seama câți bani se fac din pilula minune de la Pfizer?”.

„Pfizer a descoperit rețeta succesului, pe lângă faptul că a anunțat că va fi nevoie de cel puțin un vaccin anual, dacă nu chiar două, pentru că virusul suferă mutații constant. Pfizer, dar și Moderna, au dezvoltat inhibitorul de protează pentru uz uman denumit Paxlovid”, anunță Iosefina Pascal.

„Foarte mulți oameni, după ce iau Paxlovid pentru tratamentul Covid și nu mai au simptome, dezvoltă, din nou, Covid după 5-7 zile. Este vorba despre acel ‘rebound covid‘ cauzat de Paxlovid. Aici se impune o discuție științifică, pentru că trebuie să vedem și cine suferă de aceste urmări ale Paxlovid, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte multe persoane care nu pot lua Paxlovid din cauza bolilor cronice pe care le au”, dezvăluie Iosefina pentru Gold FM.

Un izvor nesfârșit de bani pentru companiile farmaceutice

„Voi vă dați seama câți bani fac din pilula minune? A anunțat Pfizer că se așteaptă, pentru a doua jumătate a anului 2022, la 54 de miliarde de dolari profit din vaccin și Paxlovid”, subliniază jurnalista.

„Până acum, americanii plăteau 20 de dolari pe doza de vaccin. Acum, pentru varianta Omicron, care de fapt nu este eficientă pentru subvariantele noi apărute, vor plăti 30 dolari pe doză. Deci băieții fac bani. După ce că au mințit, după ce că au înaintat niște contracte absolut halucinante, acum mai au și tupeul să scumpească vaccinul. Cum ar fi ca și ăștia care produc vaccinul antigripal să scumpească prețul de fiecare dată?”, scoate în evidență Iosefina Pascal.

„Interesant este că mai avem o problemă legată de achiziționarea de vaccinuri pentru Variola maimuței. Îl avem pe Tedros care a venit și ne-a spus că trebuie să intrăm într-un sex-lockdown”, informează Iosefina.

„S-au jucat cu sănătatea oamenilor pe bani grei și se vor juca în continuare. Imaginează-ți să faci Covid după ce abia te-ai tratat de Covid. E rețeta succesului lor, pentru că așa menții virusul și vânzarea de vaccinuri active”, concluzionează Iosefina Pascal.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background