Numirea viitorului șef al SRI trebuie să se facă în conformitate cu planul de recuperare a României!

Postat de pe 5 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat consecințele plecării șefului SRI și a precizat ce decizie e previzibilă mâine la CSAT.

Nerespectând cutuma, care presupunea ca șeful SRI să rămână în funcție până la finalul mandatului prezidențial, Eduard Hellvig s-a retras de la șefia SRI, așa cum a prognozat analistul Ciprian Purice încă de anul trecut. Ciprian Purice și-a bazat prognosticul pe discursul lui Eduard Hellvig de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, din toamna anului trecut, interpretându-l drept un discurs de încheiere, dar și pe progresul pe care l-a făcut SRI-ul în timpul mandatului  lui Hellvig. Urmează ca SRI-ul să devină un adevărat serviciu de intelligence care să furnizeze rapoarte și analize solide și amănunțite oamenilor politici care vor cu adevărat să schimbe ceva în România, iar Eduard Hellvig nu mai era compatibil pentru această misiune, el ducând la bun sfârșit etapa curățării și recuperării SRI-ului prin eliminarea practicilor securiste.

Mâine, în cadrul ședinței CSAT, ar putea fi propus înlocuitorul lui Eduard Hellvig de către Klaus Iohannis, înlocuitor care trebuie să fie acceptat de SRI, pentru care trebuie să existe un soi de aviz de conformitate al americanilor și să aibă și acceptul PSD-ului. Au fost eliminați câțiva pretendenți la acest post, însă a fost înaintat ieri numele unei femei, Delia Dinu, fosta directoare de protocol a lui Băsescu și a lui Iohannis, o persoană foarte comodă pentru actualul președinte al țării.

În viziunea lui Ciprian Purice, șeful civil de la SRI va trebui să fie o punte între politic și servicii. El consideră că noul șef al SRI va fi cineva care are o comunicare foarte bună cu Eduard Hellvig, dar și cu Ciolacu. Obiectivul fundamental pe care îl are SRI-ul în următoarea perioadă este apărarea alegerilor din 2024, etapă fundamentală în proiectul amplu de recuperare a României.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background