Neamțu: Victoria netă a lui Trump declanșează operațiunea de invalidare a lui Biden!

Postat de pe 16 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Neamțu a analizat semnificațiile victoriei absolute a lui Trump în competiția internă din partidul Republican, arătând cum va influența/radicaliza asta lupta electorală din SUA.

Luni seară, Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din statul Iowa, consolidându-și statutul de mare favorit al dreptei la alegerile prezidențiale din noiembrie. La ora 05:51, Trump avea 50% din voturi, Ron Desantis 21% și Nikki Haley 20%. Cu această victorie categorică a lui Trump, discuția își schimbă focusul de la întrebarea „cine va câștiga alegerile în America?” spre întrebarea „cine-l va însoți pe Donald Trump din scaunul de vicepreședinte?”. Mai mult decât atât, experții din SUA vorbesc despre rolul candidatului-surpriză Kennedy, care va intra în cursa electorală ca independent.

Nu mai poate fi luată în calcul o invalidare a candidaturii lui Trump prin vreun accident juridic sau de altă natură, întrucât Curtea Supremă este astăzi mai degrabă de orientare conservatoare. Cei trei judecători pe care Donald Trump i-a numit în perioada cât a fost președinte înclină balanța în favoarea unei interpretări conservatoare a Constituției, ceea ce înseamnă că vor fi anulate deciziile altor state ce aveau ca scop invalidarea candidaturii lui Trump. În schimb, se pune problema unei posibile fraudări a alegerilor, așa cum s-a petrecut și în anul 2020.

Există posibilitatea scoaterii la rampă a guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, drept candidat al democraților pentru prezidențiale. „California este spațiul diversității, al progresului, al liberalismului fără margini și reprezintă icoana multiculturalismului de tip globalist, în care nu mai contează valorile americane tradiționale, ci doar ultimele experimente de tip social ale culturii woke, iată că ne trebuie un reprezentant al Californiei la Washington și cine altul ar putea fi acesta dacă nu Gavin Newsom”, a descris Mihai Neamțu speranța partidului democrat. Mai mult decât atât, Mihai Neamțu a punctat faptul că: „Deep State-ul nu are ce să facă în fața realității votului politic. Se spune că votul e mai tare decât glonțul. Dacă va câștiga Donald Trump, vor fi proteste, în condițiile în care BLM se pregătește să ocupe din nou anumite străzi din Portland, Seattle ș.a. Dacă, însă, Donald Trump va fi furat a doua oară, riscul este de război civil!”.

Victoria categorică a lui Trump declanșează, așadar, lupta pentru invalidarea lui Biden și aducerea unui contracandidat capabil în bătălia cu Donald Trump. SUA se confruntă cu mult prea multe probleme pe care nu le mai poate lăsa în mâna unui președinte ca Joe Biden, octogenar și atins de afecțiunile specifice vârstei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background