MCV dispare doar ca etimologie, mecanismele se păstrează prin procedurile din PNRR

Postat de pe 23 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat asupra noilor decizii luate în legătură cu MCV. Bogdan Comaroni a analizat decizia de ridicare a MCV pentru România prin hotărârea Comisiei Europene, ce presupune acest lucru în mod concret și real, respectiv dacă poate influența în mod consecutiv și decizia asupra intrării în spațiul Schengen.

Jurnalistul Bogdan Comaroni începe prin a preciza că victoria lui Klaus Iohannis este o victorie care, practic, nu există, pentru că Mecanismul de Cooperare și Verificare era deja depășit și îi expirase termenul. „Iohannis se bate în piept că se luptă cu MCV-ul, că vrea să ne bage în Schengen, dar de fapt va rămâne un idiot util după ce își va încheia mandatul. MCV a fost disimulat în PNRR! Există un capitol în PNRR unde noi am acceptat ca PNRR să preia în continuare MCV-ul”, explică Bogdan Comaroni. Cu alte cuvinte, este o falsă aparență că am scăpat de MCV; acest mecanism doar va prelua altă etichetă, adică nu i se mai spune MCV, ci PNRR, conform clarificărilor lui Cozmin Gușă.

Bogdan Comaroni a mai spus că MCV-ul a fost întotdeauna adus în discuție ca România să nu fie acceptată în Schengen. „Nu cred că o să intrăm în Schengen, decât dacă o să fie o foarte mare presiune, mai ales din partea SUA, adică a stăpânilor UE”, afirmă Bogdan Comaroni. „Pericolul care îi alarmează pe ei e că, ținându-i pe ăștia în frig, fără curent, fără nimic, o să vrea să plece, să migreze. Polonezii, acum câteva luni, au ridicat garduri pe partea cu Ucraina. La fel și Ungaria. Ei știu că dacă noi suntem în Schengen, ăștia intră toți prin România și se duc direct în toate țările occidentale!”, adaugă Bogdan Comaroni, explicând astfel că principalul motiv pentru care România nu este acceptată în Schengen este de fapt posibilitatea extrem de mare ca ucrainenii să folosească acest context pentru a pătrunde în masă în Europa, fugind astfel de sărăcia și de condițiile vitrege create la ei în țară pe fondul războiului.

Cancelarul austriac nu poate să declare public și pe față că nu-i vrea pe ucraineni, mai ales după ce UE a făcut eforturi colosale pentru a-i ajuta, și de aceea a găsit scuza asta cu imigranții ca să blocheze România și să o șantajeze, încercând să ‘fure‘ tot ce se poate de la noi.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background