Dezvăluirile generalului polonez confirmă implicarea SUA în pregătirea războiului ucrainean!

Postat de pe 23 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a comentat pe marginea declarațiilor controversate făcute de un general polonez pe tema războiului din Ucraina. S-a analizat cum se modifică percepția și motivația războiului ruso-ucrainean prin prisma dezvăluirilor generalului polonez Biniek, fost șef adjunct al trupelor NATO, care indică faptul că ucrainenii își pregăteau din 2016 trupele pentru confruntarea cu rușii.

„Un general prestigios polonez, fost șef adjunct al NATO, vine și aruncă o bombă calculată, care sigur că are relevanță și în războiul subteran dintre Polonia și Ucraina; el vine și spune că din 2016 NATO, n-a nominalizat SUA, dar e de presupus că mai degrabă din Statele Unite și din Marea Britanie au fost instructori, au antrenat trupele ucrainene pentru a fi pregătite pentru un astfel de război. Au plantat o serie de resurse, capcane și armament în teritoriile vizate de un posibil viitor război și a făcut aluzie la luptele reale din estul Ucrainei unde au murit foarte mulți ucraineni rusofili”; așa a debutat emisiunea de miercuri, Cozmin Gușă realizând un scurt rezumat al subiectului central pentru a oferi astfel un punct de plecare pentru dezbaterea cu analistul Ciprian Purice.

La o primă vedere, o astfel de dezvăluire nu pare să fie atât de spectaculoasă, dar asta doar pentru că este necesară o cheie de interpretare a declarațiilor generalului polonez. Întrebarea care se pune este următoarea: „Cum trebuie să interpretăm de acum înainte, în narativul oficial, ce s-a întâmplat de la începutul acestui an?”, după cum evidențiază Cozmin Gușă. Ciprian Purice oferă un posibil răspuns, explicând pe scurt că ceea ce vrea să spună generalul Biniek este că în 2016, în spațiile ucrainene ocupate de ruși, s-a dus un război rece între NATO și Rusia. Este foarte posibil ca în acea perioadă să se infiltrat cadre americane NATO în Ucraina și cel mai probabil nu s-au rezumat doar la antrenamente, conform spuselor lui Ciprian Purice. „Acolo au fost operațiuni secrete și s-a declanșat un război rece pe care puterea de la Kiev a făcut tot posibilul să îl transforme într-un război veritabil. Putem trage concluzia că, dacă rușii n-ar fi atacat pe 24 februarie, ar fi atacat ucrainenii în teritoriile ocupate ca să le recupereze!”, punctează Ciprian Purice.

Aceste declarații controversate ale generalului polonez schimbă foarte mult paradigma războiului, pentru că vin să confirme că și Ucraina are partea sa de vină. „Se accentuează ideea că exista un conflict precedent și că refuzul Ucrainei de a accepta orice formă a acordurilor de la Minsk de fapt asta a însemnat. Ucraina nu a vrut soluționarea conflictului tot la masa diplomatică, ci a invitat NATO să o sprijine pe cale militară”, evidențiază analistul Ciprian Purice.

Asta nu absolvă Rusia de vină, dar anticipează viitoarea pace ce se va semna întocmai în acești termeni, și anume că Ucraina nu a fost o victimă decât pe jumătate. Ciprian Purice a mai precizat că acum orice rus poate să vină, pe bună dreptate, cu întrebarea ‘Ce a căutat NATO în Ucraina, având în vedere că aceasta nu face parte din alianță?‘. Chiar și cetățenii ucraineni nemulțumiți se pot întreba același lucru. Concluzia este că prin această declarație s-a confirmat foarte clar că SUA face parte din problemă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background