Materiile impuse elevilor despre Holocaust și istoria comunimului le vor bulversa gândirea!

Postat de pe 5 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Noua lege a învățământului preuniversitar prevede introducerea unor noi materii pentru elevii de gimnaziu și liceu. „Istoria evreilor. Holocaustul” este materia care va începe să fie predată, la clasele de a XI-a, chiar din anul școlar 2023-2024, care a început pe 11 septembrie. Materiile „Istoria comunismului din România” și „Istoria, robia și deportarea romilor” (materie opțională, care va fi făcută doar la alegerea elevilor) vor fi incluse în școli din anul școlar 2025-2026. În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a comentat pe marginea acestei decizii, prezentând ce se urmărește și care pot fi consecințele.

Se introduc aceste noi materii pe repede înainte, în condițiile în care sistemul de învățământ din România suferă de carențe uriașe în ceea ce privește educația sanitară, educația alimentară, dar și în alte domenii de bază pentru dezvoltarea tinerelor generații. Elevii sunt deja supraîncărcați cu fel de fel de materii în plus, unele inutile, altele prost integrate în sistem.

Holocaustul este un subiect extrem de complex, asupra căruia există contradicții chiar la nivelul analiștilor prestigioși, așadar ar trebui să constituie obiect de studiu doar pentru cei interesați, și nu o materie predată elevilor, care ar putea crea și mai multă confuzie sau o înțelegere greșită a informațiilor, potrivit spuselor lui Ion Spânu. „Politicienii români, de foarte mult timp, au impresia că, dacă fac sluj pentru evrei, vor fi susținuți din punct de vedere politic. Caută mereu validarea evreimii”, a punctat jurnalistul, evidențiind unul dintre motivele pentru care astăzi elevii sunt forțați să învețe despre istoria evreilor, deși există multe alte materii problematice și grele ce ar trebui explicate pe îndelete copiilor. Riscăm să îndoctrinăm noile generații prin prezentarea unui adevăr absolut, inexistent, despre comunism, predat de către analiști sau istorici cu studii îndoielnice. Este foarte periculos acest fenomen și este fondat pe interese pecuniare sau politice.

Prin această măsură aberantă copiii vor fi bulversați și mai tare și există riscul să nu priceapă mai nimic, atât din cauza manualelor, cât și din cauza lipsei de pregătire a profesorilor. Ce se va întâmpla dacă elevii au opinii diferite? Vor fi etichetați ca antisemiți? Le vor fi pedepsite familiile că i-au educat într-un spirit antisemit?

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background