Boc își dorește să candideze la prezidențialele din 2024, Ucu Rus este șeful său informal.

Postat de pe 5 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Liviu Man a dezvăluit jocurile politice subterane naționale iscate din Cluj, cu vârf de lance Emil Boc, proaspăt introdus în măsurătorile pentru prezidențiale, dar și care este activitatea reală a lui Boc și ce va urma.

Emil Boc este primarul Clujului de 2 decenii, cu mici pauze, punând astfel monopol pe jocurile de putere din oraș și din regiune. Ultimul mandat al lui Emil Boc reprezintă o uriașă batjocură și o proastă gestionare a banului public, potrivit jurnalistului clujean Liviu Man. Într-un articol publicat pe Cotidianul și preluat de Solid News, avocatul Valer Marian prezintă rechizitoriul lui Emil Boc din care reiese clar vinovăția edilului și care îl pune într-o infamantă postură de pușcăriabil. Primarul Emil Boc a fost chemat și audiat de DNA, de data aceasta la Serviciul Teritorial Cluj, în data de 19 septembrie, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la autorizații nelegale, chiar false, emise de Direcția Generală de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca.

În Cluj a fost demarat un amplu proiect de amenajare și modernizare a orașului, pentru care s-au cheltuit peste 100 de milioane de lei și care ar fi trebuit terminat în vara acestui an. Sunt multe șantiere deschise în Cluj, gestionate de aproximativ aceleași companii, așa-numite „firme de casă” ale primăriei lui Boc, dar care nu au capacitatea de a finaliza proiectele în timp util. Boc s-a înconjurat de rude și apropiați pe care i-a plasat în funcții de vârf în Organizația PNL Cluj și în instituții importante. Emil Boc a început deja campania electorală, având de partea sa presa obedientă care îl laudă și care îi mediatizează proiectele sau evenimentele.

Liderul la vedere este Emil Boc, sforile fiind trase din umbră de către Ioan Rus. Amândoi sunt influențați de către fosta Securitate și de comunism. Jurnalistul Liviu Man a dezvăluit că Ioan Rus este liderul informal al orașului și al județului. Favorizând pensionarii și tineretul prin fel de fel de facilități, Emil Boc și-a asigurat un electoral destul de solid. Totodată, primarul Clujului este servil față de maghiari, fiind oricând dispus să le îndeplinească doleanțele. Boc nu are niciun fel de opoziție nici în Consiliul Local, singurul partid care i se opune sfios fiind USR-ul.

INSCOP-ul l-a prezentat pe Emil Boc drept candidat pe lista scurtă a alegerilor prezidențiale. Liviu Man a devoalat faptul că Emil Boc își dorește să candideze la președinție din partea PNL-ului, dar există foarte multe persoane influente la nivelul conducerii PNL București care se opun acestui demers. Unii analiști consideră că, dacă Boc nu primește susținerea PNL-ului, acesta ar putea candida la prezidențiale din partea PMP-ului. Boc ar putea primi, în schimb, susținerea Grupului de la Cluj, ca o răsplată a felului obedient și eficient prin care i-a servit pe cei din această grupare în ultimii ani. Grupul de la Cluj va consuma resurse uriașe pentru a impune viitori lideri naționali la alegeri tocmai pentru a-și păstra puterea și influența.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background