Polițistul șpăgar și polițistul traficant de cocaină – încă două cazuri și o condamnare

Postat de pe 5 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a devoalat caracatița corupției din secțiile de poliție din România, prezentând cazuri distincte în care polițiștii au comis ilegalități grave.

Un poliţist şi un fost jandarm au fost condamnați în Dolj pentru trafic de cocaină, primind câte șase ani de închisoare fiecare. Sentința nu este definitivă. Cei doi au fost prinşi în flagrant, în iunie 2022, în timp ce vindeau cocaină unor consumatori din Craiova. Unul dintre inculpaţi este un poliţist de la rutieră, care se afla în concediu la data faptei. Al doilea inculpat este un fost jandarm, condamnat în februarie 2022 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Instanţa a dispus ca acesta din urmă să execute şi pedeapsa primită în 2022, aşa că a fost condamnat la opt ani de închisoare. Este al doilea caz de trafic de cocaină în care este implicat un polițist; a mai existat unul similar în Brașov, în urmă cu două săptămâni.

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA când restituia 10.000 de euro dintr-o mită de 30.000 de euro primită de la un cetățean ce dorea să obțină un post la spitalul județean pentru fiica sa. Ion Georgescu a fost reținut miercuri noapte pentru 24 de ore. În spațiul public au apărut informații în legătură cu persoana care l-ar fi denunțat la DNA pe primarul din Mioveni. Denunțătorul edilului ar fi șeful Poliției Locale Mioveni, cel care a și încheiat tranzacția cu Georgescu. E interesant cum, din nou, doar cel care a luat mită a fost arestat, deși vinovat ar fi și șeful Poliției Locale, care a dat șpagă. Totodată, rămâne în mister de unde avea polițistul 30.000 de euro.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background