Mass-media din Moldova, dominată autoritar de Rusia: posturile românești, după poziția 600!

Postat de pe 21 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, difuzată la Radio Gold FM, moderatorul Andrei Gușă a discutat cu președintele partidului PSD din Moldova despre tensiunile din Republica Moldova.

S-a scris în presă în ultima perioadă despre o amenințare continuă a Rusiei împotriva Republicii Moldova, fiind descrise proteste pro-ruse sprijinite de Federația Rusă, dar chiar și o invazie a Moldovei. Iurie Ciocan a prezentat situația la zi din Republica Moldova și a devoalat mecanismele de căpușare a presei de acolo.

„Noi am fost permanent supuși unui control mediatic din partea surselor media din Federația Rusă. La orice furnizor de servicii media, constatăm că primele zeci de posturi care vin în ordine în pachetul de servicii sunt majoritar în limba rusă. Aici avem o problemă, pentru că dacă vrei să găsești informații în română, de pe posturi românești, trebuie să ajungi undeva pe posturile de după poziția 600. Primele informații care îți sar în ochi provin de la ruși”, a explicat Iurie Ciocan, demonstrând astfel felul în care media din Republica Moldova este dominată de Federația Rusă. Cu alte cuvinte, moldovenii se confruntă cu un deficit de informații veridice, de comentarii și știri despre situația de facto din România și sunt inundați de un val de propagandă rusească.

Trebuie intensificate eforturile de a face auzite și văzute și personalități din România care emit informații prețioase din țara de care s-a desprins Republica Moldova. Deja de câteva luni a fost suspendată licența a 6 posturi de televiziune care emiteau informații din Rusia și care erau asociate cu Ilan Șor. Pe 21 mai va avea loc convocarea unei mari adunări naționale, la inițiativa Maiei Sandu, însă și partidul ȘOR se pregătește de o acțiune prin care să se opună aderării la UE pe care o dorește Maia Sandu. Există riscuri mari de securitate, avertizează Iurie Ciocan.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background