Acțiunile Bud Light merg în cap după asocierea de imagine cu un transsexual

Postat de pe 21 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan marea controversă privind firma producătoare de bere Bud Light, care a ales ca strategie de marketing asocierea brandului cu imaginea unui transsexual.

Pe data de 31 martie s-a anunțat colaborarea dintre Bud Light și influencerul transgender în vârstă de 26 de ani Dylan Mulvaney, cu peste 10 milioane de urmăritori pe social media. De atunci, acțiunile companiei-mamă a Bud Light au scăzut cu aproape 4%, ceea ce a redus capitalizarea de piață a companiei de la 132,38 miliarde de dolari la 127,13 miliarde de dolari.

La noi în țară, un astfel de fenomen nu ar fi deloc privit cu ochi buni, însă se pare că în state publicul ar fi pregătit pentru un astfel de truc de marketing. Sau cel puțin așa au crezut cei de la Bud Light. În realitate, acest parteneriat a stârnit un val de opinii controversate. Spre exemplu, un distribuitor local din Missouri a decis să anuleze un show al faimosului cal Budweiser Clydesdale din cauza temerilor privind siguranța personalului. Totodată, experții din industrie au declarat pentru The Post că această controversă ar putea duce la un boicot complet al produselor Anheuser-Bush.

În ciuda criticilor, Mulvaney a anunțat că va mai semna contracte cu Nike și alte firme renumite din State. Megyn Kelly, o jurnalistă americană cunoscută, a reacționat dur la colaborarea lui Mulvaney cu Nike, afirmând că „el nu are de ce să colaboreze cu Nike pentru linia lor de bustiere sport. N-are nevoie de bustiere în general, ce să mai vorbim de bustiere sport!”. Atât Bud Light, cât și Nike au respins criticile și au fost alături de Mulvaney.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background