Make-up artista Elena Ciftci la Golden Hour cu Jessie: Anul 2023 este despre naturalețe, atât în materie de make-up, cât și în materie de hairstyle

Postat de pe 18 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Noul an aduce și noi tendințe în materie de modă, dar și în materie de make-up și hairstyle. De aceea, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de talentata artistă Jessie Baneș, make-up artista Elena Ciftci a fost invitată pentru a dezvălui care sunt cele mai în trend tipuri de make-up anul acesta.

Specialista în frumusețe Elena Ciftci a recomandat ca cel puțin în prima jumătate a anului, mai exact până în luna iunie-iulie, să se poarte machiaje cât mai naturale și cât mai în ton cu natura. Totodată, ea a precizat că se va pune accent pe nuanțele de bej, maro deschis și alte culori nude care să scoată cât mai mult în evidență feminitatea. „Nu se vor demoda niciodată smokey eyes, tușul de la ochi și, bineînțeles, rujul roșu. Acestea sunt nemuritoare!”, a punctat make-up artista.

Sfaturile Elenei Ciftci par să fie un real paradox, având în vedere că nuanța anului este una foarte puternică, un roz care dă spre fucsia. „Putem să purtăm această culoare în îmbrăcăminte și să avem un aspect cât mai natural și fresh în cazul tenului. Niciodată să nu combinăm machiajul foarte puternic cu hainele care au o culoare foarte țipătoare!”, sfătuiește Elena Ciftci.  

Magenta, culoarea anului 2023, poate fi folosită în blush sau pe buze, dacă se potrivește, în special în aceste ultime două luni de iarnă, ianuarie și februarie, și pe perioada toamnei. O altă variantă ar fi ca doamnele și domnișoarele să aplice un rimel cu nuanțe de roz și să păstreze în același timp un machiaj al tenului clasic și suficient de curat, de natural.

Dacă anul trecut era în vogă machiajul cu elemente mate, anul acesta se poartă un machiaj mai glowy, mai lucios și mai luminos. Acest tip de machiaj are puterea de a pune în evidență faptul că pielea feței este foarte sănătoasă și hidratată. În materie de sprâncene, au rămas la modă sprâncenele ceva mai stufoase, dar se recomandă o oarecare moderație în stilizarea lor în acest fel. Nu e obligatoriu să fie urmate toate aceste trenduri care acaparează lumea modei și industria frumuseții, pentru că s-ar putea să ne dăm seama că nu ni se potrivesc sau chiar ne dezavantajează anumite tendințe care sunt foarte la modă în prezent.

Dacă în anii trecuți a fost o întreagă nebunie cu genele fir cu fir exagerat de lungi, anul acesta se poartă naturalețea, așa că fie folosim un rimel care să ne pună în evidență ochii și genele, fie apelăm la aplicarea de gene false mult mai scurte (1D/2D) sau mai rare pentru a nu exagera.

În final, Elena Ciftci a atras atenția asupra faptului că femeile ar trebui să aibă măcar un minim de cunoștințe în domeniul frumuseții, în special dacă lucrează în domeniul media și dacă apar la televizor, pentru a-și putea face singure un machiaj cât mai curat, cât mai corect din punct de vedere grafic și cât mai adecvat pentru contextul în care se află. Totodată, un curs de specialitate le-ar ajuta să observe mai ușor dacă un make-up artist nu tocmai profesionist le strică efectiv machiajul și le-ar ajuta să repare micile sau marile imperfecțiuni astfel create. În definitiv, un machiaj corect executat oferă un boost de încredere și le poate face pe femei să se simtă mai bine în propria piele, după cum a evidențiat make-up artista Elena Ciftci.

Și, pentru că are și un salon de hairstyling, Elena Ciftci ne-a vândut un ultim pont, ca bonus, punându-ne la curent cu tendințele în materie de tunsori. Se pare că au revenit în forță tunsoarea pixie, o tunsoare scurtă, cu țepi și cu un breton lăsat într-o parte, ușor asimetric, dar și tunsorile drepte. Totodată, se poartă culorile naturale, cu șuvițe foarte subțiri și discrete.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background