Maia Sandu și Zelenski, un duo catastrofal ce urmărește să mai cerșească niște bănuți de la UE

Postat de pe 13 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre schimbările politice de la Chișinău și despre previzibila cădere economică abruptă, explicând care va fi efectul la București, în condițiile în care se pare că Moldova ne-a fost alocată, dar doar pentru ajutor economic de urgență.

După ce că România trebuie să ajute Republica Moldova necondiționat, acum Maia Sandu vine cu niște declarații șocante care vorbesc despre o posibilă invazie a rușilor pe teritoriul Moldovei, fapt ce ar impune implicarea militară a României pentru a-și ajuta frații de la est. Maia Sandu se joacă cu focul, dând dovadă încă o dată că nu este suficient de bine pregătită pentru funcția pe care o deține. În vremuri atât de tensionate și cu o situație extrem de delicată la ea în țară, Maia Sandu nu ar fi trebuit nicidecum să alarmeze pe toată lumea, ci ar fi trebuit să se documenteze și să verifice informațiile în prealabil, să discute cu guvernanții României și să fie discretă.

Dacă situația chiar ar fi așa cum o descrie președintele din Republica Moldova, din punct de vedere constituțional și geopolitic Moldova nu aparține de România, ceea ce înseamnă că soldații români care au jurat să-și apere țara nu ar avea obligația să intervină. Pare că din nou se ațâță flacăra războiul din partea ucrainenilor, Volodymyr Zelenski dorind o internaționalizare a conflictului, potrivit raționamentului lui Marius Ghilezan. „Asta este disperarea lui Zelenski! Aruncă tot felul de scenarii numai ca să mențină tonusul fricii. Maia Sandu, neoferind soluții economice, financiare, celor 2,6 milioane de cetățeni care mai sunt acolo și știind că va fi spulberată la alegerile de anul viitor, inventează tot felul de scenarii astfel încât să cultive frica”, a explicat jurnalistul Marius Ghilezan, demonstrând astfel că tot scenariul acesta de teatru ieftin nu reprezintă nimic altceva decât încă o încercare a duetului Zelenski-Sandu de a sări din fața pericolului iminent de a fi îndepărtați de la putere.

Marius Ghilezan consideră că acest duet fatal este motorizat de SUA, iar Cozmin Gușă a completat ideea, afirmând că „este vorba despre o șmecherie de imagine pentru ca să se mobilizeze resurse ale UE în condițiile în care guvernarea de la Chișinău este total eșuată și nu reușește să asigure sustenabilitatea macroeconomică a Moldovei”. Cu alte cuvinte, sub guvernarea Maiei Sandu, Republica Moldova s-a transformat într-un stat-cerșetor, iar cei afectați în mod direct sunt bieții cetățeni care sunt loviți în plin de efectele nimicitoare ale scumpirilor de toate felurile.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background